Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

«Χρυσάφι» τα ακίνητα στο Λονδίνο – Γιατί το Αμπού Ντάμπι επενδύει £2,2 δισ. στα προάστια

Η έλλειψη της προσφοράς κατοικιών και η αυξημένη ζήτηση κάνουν τις επενδύσεις στην αγορά ακινήτων του Λονδίνου ιδιαίτερα θελκτικές

Οικοδομικός «πυρετός» πρόκειται να κυριαρχήσει στα προάστια του Λονδίνου, αφού η Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) και η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων Greystar Real Estate Partners LLC σύναψαν συνεργασία ύψους £2,2 δισ. για την κατασκευή ενοικιαζόμενων κατοικιών.

Η Greystar ανακοίνωσε πως προχωρά σε εξαγορά του τομέα Fizzy Living της Metropolitan Thames Valley Housing, προσθέτοντας 1.000 περίπου κατοικίες στο χαρτοφυλάκιό της.

Η συγκεκριμένη αγορά ακινήτων προκαλεί επενδυτικό ενδιαφέρον, λόγω της έλλειψης ακινήτων στη χώρα η οποία με τη σειρά της προκαλεί αύξηση στη ζήτηση ενοικιαζόμενων κατοικιών. Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό στη βρετανική πρωτεύουσα και τα προάστιά της, όπου επικεντρώνονται οι Greystar και ADIA, ξεκινώντας από το νότιο προάστιο του Battersea.

«Τα δημογραφικά δεδομένα και η έλλειψη προσφοράς κατοικιών προκαλούν αύξηση της ζήτησης κατοικιών υψηλής ποιότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο», υπογράμμισε ο Mark Allnutt, στέλεχος της Greystar στην Ευρώπη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By