Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Χρυσές δουλειές για τη Rolls-Royce στο Άμπου Ντάμπι

Οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου μπορεί να περιόρισαν τη ζήτηση τους τελευταίους μήνες, αλλά η αντιπροσωπεία της Rolls-Royce στο Άμπου Ντάμπι εξακολουθεί να είναι εκείνη που πουλάει τα περισσότερα αυτοκίνητα.

«Πριν από 5-6 χρόνια κανείς δεν πίστευε ότι η Μέση Ανατολή θα γινόταν η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μας μετά τις ΗΠΑ», δήλωσε στο CNN Money o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Torsten Muller-Otvos.

Το 1/4 των παγκόσμιων πωλήσεων της Rolls-Royce πραγματοποιείται στη Μέση Ανατολή. Κι αν πολύς κόσμος στις Χώρες του Κόλπου νιώθει στη ζωή του τις επιπτώσεις από την πτώση των τιμών του πετρελαίου, αυτό δεν ισχύει για τους υπερ-πλούσιους. Έρευνα της συμβουλευτικής εταιρείας Bain & Company κάνει λόγο για φετινό ρεκόρ πωλήσεων στα πολυτελή αυτοκίνητα, με αύξηση 8% σε σχέση με πέρυσι. Οι περισσότερες αγορές για το 2016 γίνονται στη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, την Ινδονησία και την Κίνα.

Μάλιστα οι κροίσοι του Περσικού Κόλπου δεν αγοράζουν πολυτελή αυτοκίνητα μόνο στην πατρίδα τους αλλά και στο εξωτερικό, στις χώρες όπου διατηρούν εξοχικές κατοικίες. Ενώ η μεγαλύτερη κινητικότητα εμφανίζεται στην κορυφή της αγοράς, όπου κυριαρχούν εταιρείες όπως η Rolls-Royce, η Ferrari και η Lamborghini. Η ζήτηση είναι τέτοια, που οι πωλήσεις της Rolls-Royce φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4.000 αυτοκίνητα για δεύτερη φορά στην ιστορία της εταιρείας.

Την περασμένη εβδομάδα εγκαινιάστηκε η πρώτη «Rolls-Royce Boutique» στο Ντουμπάι. Στα 678 τ.μ του εκθεσιακού χώρου υπάρχουν μόλις δύο αυτοκίνητα, καθώς η έμφαση δίνεται στις ειδικές παραγγελίες. Οι πελάτες μπορούν να εξατομικεύσουν κάθε πτυχή του αυτοκινήτου τους και δεν διστάζουν να πληρώσουν πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια για το σκοπό αυτό. «Στη Μέση Ανατολή το 100% των αυτοκινήτων είναι ειδικές παραγγελίες. Δεν θα δεις μια κανονική Rolls-Royce στο δρόμο», επισήμανε ο Torsten Muller-Otvos.

By