Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Χρυσό κλειδί θα είναι η πρόσκληση για το σόου του Balenciaga

Το σόου της Balenciaga για την Άνοιξη του 2024 είναι θέμα ημερών, και ο πολυτελής οίκος μόδας με επικεφαλής τον Γεωργιανό σχεδιαστή, Demna Gvasalia, πρωτοτύπησε για ακόμη μία φορά

Ο οίκος επέλεξε να στείλει ένα γκρι κουτί με την επωνυμία του στο επάνω μέρος, στο εσωτερικό του οποίου υπάρχει ένα χρυσό κλειδί με δερμάτινο μπρελόκ πάνω σε ένα γκρι μεταξωτό μαξιλάρι. Το κλειδί διαθέτει την χάραξη “BB” και στις δύο πλευρές του, και συνοδεύεται από ένα κομμάτι μαύρου δέρματος που περιλαμβάνει την επωνυμία Balenciaga και όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες για το πως μπορεί να παρακολουθήσει κανείς το ψηφιακό σόου.

Οι προσκλήσεις του οίκου Balenciaga ήταν πάντα δημιουργικές. Υπήρξαν τα χαλασμένα iPhones για την παρουσίαση της συλλογής Χειμώνας 2022 -ένα σχόλιο για την κατάσταση του κόσμου και το κλίμα-, ενώ ψεύτικα μετρητά χρησιμοποιήθηκαν για την επίδειξη του οίκου που έλαβε χώρα στο κέντρο της Νέας Υόρκης και μάλιστα μέσα στο χρηματιστήριο της Wall Street. Όσον αφορά την πρόσκληση για την Άνοιξη του 2024, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι το σόου θα επικεντρώνεται στη χειραγώγηση από τα πολυτελή υλικά και περιλαμβάνει μία κλασική παλέτα χρωμάτων.

Στην πασαρέλα της περασμένης σεζόν είδαμε τον Demna να δηλώνει ότι “η μόδα δεν μπορεί πλέον να θεωρείται ψυχαγωγία”. Αντίθετα, ήθελε να εξερευνήσει την “τέχνη της κατασκευής ρούχων” και ίσως το μπρελόκ είναι πράγματι ένας υπαινιγμός ότι η δεξιοτεχνία και τα υλικά θα συνεχίσουν να είναι στην πρώτη γραμμή της παραγωγής του.

By