Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Χρυσοχοΐδης: Νέο δόγμα για τις συναθροίσεις – Kάμερες, πανεπιστήμια και Ντουμπάι

Για όλους και για όλα μίλησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Προανήγγειλε, μεταξύ άλλων, νέο πολιτικό και επιχειρησιακό δόγμα για τις συγκεντρώσεις.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε πως σε λίγες μέρες θα ανακοινώσει το νέο πολιτικό αλλά και επιχειρησιακό δόγμα για τις συναθροίσεις, δηλαδή πως θα διαχειρίζεται η αστυνομία τις συγκεντρώσεις, τις πορείες με βάση το νόμο που ψηφίστηκε.

Ήδη η αστυνομία λειτουργεί και θα λειτουργεί από εδώ και πέρα με κάμερες δικές της για να υπάρχει διαφάνεια, πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Φτιάξαμε – συνέχισε – μια ομάδα που λέγεται «Οδός» που είναι ήπιας αστυνόμευσης και θα ασχολείται με τις συγκεντρώσεις, και στη συνέχεια ουσιαστικά αυτό που θα αλλάξει ριζικά είναι η χρήση των χημικών, η χρήση ηπιότερων μέσων για να μη διαλύουν τις συγκεντρώσεις και να διαδηλώνουν οι άνθρωποι. Τα χημικά θα αντικατασταθούν με άλλα πιο ήπια μέσα, εξήγησε.

«Όσοι εισέρχονται στη χώρα υποβάλλονται σε τεστ για τον κορονοϊό», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή εκείνους που επέστρεψαν από το Ντουμπάϊ. Επιπλέον, επισήμανε πως υπάρχει μεγάλη επάρκεια σε τεστ. Οι ελληνικές αρχές έχουν εξασφαλίσει πλήρως το ζήτημα της μη μετάδοσης με την έννοια ότι όλοι όσοι μπαίνουν στη χώρα εξετάζονται με τεστ συνεπώς δεν υπάρχει περίπτωση να μπει κανείς χωρίς να έχει εξεταστεί. Άρα θέμα ασφάλειας δεν υπάρχει. Αν βρεθεί ένας θετικός αυτός απομονώνεται, γίνεται και rapid test και PCR στη συνέχεια άρα δεν υπάρχει ζήτημα και όχι μόνο από το Ντουμπάι αλλά από παντού, όποιος μπαίνει στη χώρα υφίσταται τεστ άρα δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας. Έχουμε μεγάλη επάρκεια, τόνισε.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός σημείωσε πως «ήταν αξιοθαύμαστη η πειθαρχία που επέδειξαν οι Έλληνες τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά», λέγοντας ότι «έγιναν σεβαστές οι εκκλήσεις της κυβέρνησης». Ανέφερε μάλιστα πως «στοίχημα είναι να μην έχουμε κρούσματα τις επόμενες ημέρες ώστε να μην υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας». Τόνισε πως ο ίδιος μαζί με τους επιδημιολόγους παρακολουθούν βήμα βήμα όλες τις περιοχές.

Για το επταήμερο αυστηρό lockdown στην Αττική είπε πως αποφασίστηκε αυτό το σκληρό μέτρο έτσι ώστε να αποκλείσουμε περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού. Είναι πολύ κρίσιμο ζήτημα να μην έχουμε μεγάλη διάδοση διότι αν έχουμε μεγάλη διάδοση θα ασχολούμαστε με τις ΜΕΘ, πολύ υγειονομικό προσωπικό θα ασχολείται με τους συμπολίτες μας που θα είναι άρρωστοι και θα αφήσουμε πίσω τα εμβόλια. Τώρα είναι η στιγμή του εμβολίου δηλαδή να επιταχύνουμε το εμβόλιο ούτως ώστε σε λίγους μήνες να έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Αναφορικά με την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια, ανακοίνωσε πως δημιουργείται «ένα ήπιας μορφής σώμα». «Συνεργάζομαι άψογα με την κ. Κεραμέως και πρέπει να σας πω ότι έχουμε καταλήξει να φτιάξουμε ένα ήπιας μορφής σώμα, ομάδα στα πανεπιστήμια. Έχουμε επιλέξει και τη στολή. Θα προσλάβουμε προσωπικό το οποίο πλέον θα εγκατασταθεί σε κάποιους πανεπιστημιακούς χώρους για να
αντιμετωπίσουμε τα θέματα εγκληματικότητας, τα ζητήματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια των κτηρίων και των υποδομών. Θα ψηφιστεί ο νόμος, υποθέτω μέσα στο Γενάρη και θα το υποστηρίξουμε όλοι.

Σε πείσμα αυτών που λένε για τον αυταρχισμό και τη βίαιη αστυνομία κλπ ήδη έχουμε προχωρήσει πέρα από το νόμο και το προεδρικό διάταγμα θέλω να σας πω ότι ήδη η αστυνομία λειτουργεί και θα λειτουργεί από εδώ και πέρα με κάμερες δικές της για να υπάρχει διαφάνεια, σημείωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Θέλουμε να αλλάξουμε ούτως ώστε να μπορούν να διαδηλώνουν οι άνθρωποι, να μην καταλαμβάνουν τους δρόμους οι λίγοι, θα πηγαίνουν στο πεζοδρόμιο οι μικρές συγκεντρώσεις, οι λίγο μεγαλύτερες στο ένα ρεύμα για να μη
διακόπτεται η κοινωνική και οικονομική ζωή των υπόλοιπων».

Οι κάμερες των ΜΑΤ – διευκρινίζει ο υπουργός – θα είναι σε κοντάρι. Σκεφτείτε ένα κοντάρι που θα κρατάει ένας αστυνομικός ο οποίος θα κάνει αυτή τη δουλειά και μόνο. Θα ανακοινώνεται εκείνη την ώρα στους διαδηλώνοντες ότι αρχίζει η βιντεοσκόπηση και αυτό το υλικό θα πηγαίνει σε μια «ψηφιακή αποθήκη». Το υλικό θα χρησιμοποιείται με εντολή του εισαγγελέα όταν πρόκειται να προκύψει μια δικογραφία. Έχουμε πάρει το ΟΚ από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, καταλήγει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By