Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Χρυσοχοΐδης: «Το 2020 θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί για μία κοινωνία απαλλαγμένη από το φόβο»

Την επιδοκιμασία του για το έργο που επιτελεί το προσωπικό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη δέσμευσή του ότι θα συνεχιστεί και το έτος 2020, εκφράζει ο αρμόδιος υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε μήνυμά του στο προσωπικό του υπουργείου, για την έλευση του νέου έτους.

«Αποδείξατε στην πράξη ότι μπορούμε να πετύχουμε την ασφάλεια για όλους και θα συνεχίσουμε και το 2020 να αγωνιζόμαστε μαζί για μία κοινωνία απαλλαγμένη από το φόβο, το σκοτάδι και την απειλή» αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Η νέα χρονιά θα βρει τις περισσότερες και τους περισσότερους από εσάς στο καθήκον για την προστασία του πολίτη. Το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια είναι ιερό και πρέπει να είναι αυτονόητο και για τον κάτοικο του πιο απομακρυσμένου οικισμού της Ελλάδας.

Δίνετε αυτό τον αγώνα καθημερινά και πολλές φορές με κίνδυνο της ζωής σας, με τις επεμβάσεις σας όμως να σώζουν ζωές» σημειώνει μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος στο μήνυμά του αναφέρει : «Ευχαριστώντας σας για το κρίσιμο έργο που επιτελείτε και για ό,τι κάνετε για την ασφάλεια των πολιτών με σεβασμό στα δικαιώματα τους, σας εύχομαι από καρδιάς κάθε καλό για τη νέα χρονιά».

Από πλευράς του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, διαπιστώνει στο μήνυμά του πως τα χρόνια της οικονομικής κρίσης «οδήγησαν την ελληνική κοινωνία σε μια βίαιη, αλλά συνάμα απαραίτητη ενηλικίωση. Τέθηκαν έτσι οι βάσεις για έναν εθνικό αναστοχασμό».

Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική κοινωνία «στέλνει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι η χώρα μας δεν αντέχει άλλους διχασμούς. Ούτε άλλη πόλωση. Χρειάζεται ενότητα, αλληλεγγύη και σχέδιο για το μέλλον, σε μια κοινή αναζήτηση. Μιας νέας συλλογικής εθνικής ταυτότητας απέναντι σε ένα ταχύτατο μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον».

«Είναι πλέον καιρός να συναντηθούμε ξανά με την αλήθεια και την πρόοδο. Είναι η ώρα να χτίσουμε μαζί το νέο και απαραίτητο ελληνικό όνειρο. Να ανακαλύψουμε και πάλι τις αξίες της ατομικής, αλλά και της συλλογικής προκοπής. Του φιλότιμου και της πραγματικής αλληλεγγύης.

Ιδιαίτερο ρόλο σε όλα αυτά θα έχει η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, οι υπηρεσίες εθνικής και κρατικής ασφάλειας.

Αφού ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από το να φτιάξουμε την Ελλάδα μια σύγχρονη και περήφανη χώρα. Ένα εθνικό και σύγχρονο κράτος που κανείς και ποτέ πλέον δεν θα χαρακτηρίσει ως “failed State”.

Με περισσότερη ασφάλεια και περισσότερη ευημερία για όλους. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By