Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Citi: Διατηρεί το «buy» στη Mytilineos – Σε τροχιά για διπλασιασμό των ετήσιων κερδών

H επενδυτική εταιρεία προβλέπει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της κερδοφορίας στον τομέα του αλουμινίου, κάτι που θα επιτρέψει την επίτευξη ισχυρών κερδών για το σύνολο του έτους

Τη δυναμική της Mytilineos για σχεδόν διπλάσια κέρδη εντός του 2022 επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου, όπως σχολιάζει η Citi, η οποία διατηρεί τη σύσταση «buy» για την ελληνική μετοχή, δίνοντας τιμή – στόχο 22 ευρώ (στα 17,7 ευρώ η σημερινή τιμή)

Πιο συγκεκριμένα, τα κέρδη EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) αυξήθηκαν κατά 13% σε τριμηνιαία βάση και ανήλθαν σε 130 εκατ. ευρώ, ένα ποσό αυξημένο κατά 6% σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα έσοδα δε, διπλασιάστηκαν σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2021, με τα κέρδη ανά μετοχή να διευρύνονται κατά 83%, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις για σχεδόν διπλάσια κέρδη στο σύνολο του 2022.

Ο τομέας του αλουμινίου, σύμφωνα με τη Citi, αποτέλεσε το βασικό «γρανάζι», καθώς τα αποτελέσματα EBITDA βελτιώθηκαν κατά 37% σε τριμηνιαία βάση, ενώ ο τομέας της ενέργειας διατήρησε την αυξημένη κερδοφορία για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο.

Μάλιστα, η επενδυτική εταιρεία προβλέπει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της κερδοφορίας στον τομέα του αλουμινίου, κάτι που θα επιτρέψει την επίτευξη ισχυρών κερδών για το σύνολο του έτους.

Η κερδοφορία δε, στον τομέα της Ενέργειας εμφανίζεται ανεπηρέαστη από τις γεωπολιτικές εξελίξεις, αξιοποιώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα από τον βαθμό απόδοσης των θερμικών της μονάδων

Τέλος, οι επιδόσεις στον τομέα Ανανεώσιμων και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) είναι σημαντικά βελτιωμένες, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για υπερδιπλασιασμό των κερδών σε σχέση με πέρυσι, με ταυτόχρονο διπλασιασμό του περιθωρίου κέρδους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By