Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Citi: «Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα»

«Έχει επιτύχει βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα. Το τραπεζικό της σύστημα είναι κεφαλαιακά ισχυρό»

citigroup

«Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα όσον αφορά το κλείσιμο του χρηματοδοτικού της κενού. Έχει επιτύχει βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα. Το τραπεζικό της σύστημα είναι κεφαλαιακά ισχυρό» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο επικεφαλής (Chief Executive Officer) του παγκόσμιου τραπεζικού οργανισμού Citigroup Μάικλ Κόρμπατ.

Ο κ. Κόρμπατ τονίζει ότι «υπάρχει βεβαίως αρκετή δουλειά να γίνει ακόμα. Ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ εξακολουθεί να είναι ο υψηλότερος στην Ευρωζώνη. Η ανάπτυξη όμως θα βοηθήσει στη μείωση αυτής της αναλογίας, σε μερικά χρόνια.

Παράλληλα, οι επενδυτές περιμένουν ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις θα συνεχίσουν με συνέπεια την επιδίωξη δημοσιονομικής πειθαρχία»

«Υπό δύσκολες συνθήκες, η Ελλάδα έδειξε αξιοσημείωτη πολιτική αντοχή.

Είναι η μακρότερη περίοδος που η χώρα έχει μια κυβέρνηση συνασπισμού, γεγονός που αποδεικνύει την αντίληψη ηγεσίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και την αξιέπαινη προσπάθεια συνεργασίας των δύο κομμάτων.

Στη νότια Ευρωζώνη εμφανίζονται νέα πολιτικά κόμματα, ενώ τα Κοινοβούλια είναι κατακερματισμένα και αυτό καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να ξεπεραστούν οι κομματικές διαφορές.

Στο μυαλό μου, ο βασικός πολιτικός κίνδυνος είναι η έλλειψη ηγεσίας ή η αναποτελεσματικότητά της. Όσο οι πολιτικοί ηγέτες θα είναι έτοιμοι να συνεργαστούν, το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για τους λαούς της περιοχής» αναφέρει ο Μάικλ Κόρμπατ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By