Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Click away – Lockdown Φεβρουαρίου: Πώς θα λειτουργεί η αγορά από σήμερα – Τι αλλάζει με τις λαϊκές αγορές

Mε click away λειτουργεί από σήμερα το σύνολο της αγοράς, ενώ η Αττική επιστρέφει στην απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μίλησε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ, χαρακτηρίζοντας βατά τα μέτρα λειτουργίας της αγοράς. Αναγνώρισε ωστόσο, πως το μέτρο του περιορισμού των λαϊκών αγορών «στις κόκκινες περιοχές» τα Σαββατοκύριακα δεν βοηθά και ανέλυσε ορισμένα σημεία του τρόπου λειτουργίας της αγοράς καθώς και τη λειτουργία του click away.

Μάλιστα, πριν από λίγα λεπτά, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανακοίνωσε ότι θα είναι ανοικτές οι λαϊκές αγορές το επόμενο Σαββατοκύριακο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ τα οποία θα είναι επίσης ανοικτά και θα κλείσουν στις πέντε το απόγευμα.

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης σημείωσε ότι θέμα «κόφτη» μέσω του 13033 έχει αποκλειστεί και επομένως οποιοδήποτε τέτοιο μέτρο θα πρέπει να ενεργοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο εφόσον υιοθετηθεί.

Σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, τα εμπορικά θα λειτουργούν μόνο με click away, ακόμα και τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοπωλεία.

Στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου και μητροπολιτικές περιοχές όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη, τα σούπερ μάρκετ απαγορεύεται να πωλούν τα εξής προϊόντα : Παιχνίδια, ρούχα, υποδήματα, ηλεκτρικές συσκευές, βιβλία, έπιπλα, φωτιστικά, τηλεπικονωνιακό εξοπλισμό. Επιτρέπεται να πωλούν: θερμαντικά σώματα, κουβέρτες – παπλώματα, παντόφλες, παλτά και αδιάβροχα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By