Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

CNBC: Αυτοί είναι οι 25 πρωτοπόροι που άλλαξαν τον κόσμο

Με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων του, το CNBC κατάρτισε μία λίστα με τους 25 ανθρώπους-σύμβολα, που είχαν το μεγαλύτερο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις και τα χρηματοοικονομικά από το 1989 μέχρι σήμερα

Πρόκειται για 25 εμβληματικές φυσιογνωμίες, που έφεραν επανάσταση στη βιομηχανία, πυροδότησαν αλλαγές και άσκησαν επιρροή, που ξεπέρασε κατά πολύ τις δικές τους εταιρείες.

Oπως αναφέρει το CNBC, οι αλλαγές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία 25 χρόνια στον τομέα των επιχειρήσεων είναι κοσμογονικές. Τότε, ο Dow ήταν κάτω από τις 2.400 μονάδες, η Wal-Mart δεν συμπεριλαμβανόταν στον κατάλογο με τις 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις των ΗΠΑ, ενώ δεν υπήρχε Ιντερνετ. Μόλις τέσσερις εταιρείες είχαν ετήσια έσοδα, που ξεπερνούσαν τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια. Σήμερα, υπάρχουν περισσότερες από 50, μεταξύ των οποίων οι Apple, Microsoft, Amazon και Google.

Τότε δεν υπήρχαν οι λέξεις “ «e-commerce» (ηλεκτρονικό εμπόριο) ή «app» (εφαρμογή). Ούτε λόγος για blog…Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο, οι συγκεκριμένοι 25 άνδρες και γυναίκες- από διαφορετικά μέρη του κόσμου και διαφορετικά είδη βιομηχανιών- υπήρξαν- καλώς ή κακώς- επαναστάτες, ινδάλματα και ηγέτες των πρωτοποριακών αυτών αλλαγών.

Στην κορυφή βρίσκεται ο ιδρυτής της Apple και οραματιστής των iPhone, Steve Jobs. Ακολουθεί ο ιδρυτής της Μicrosoft Bill Gates, ενώ την τριάδα συμπληρώνουν οι δύο πρώην πρόεδροι της Fed, Ben Bernanke και Αlan Greenspan. Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι ιδρυτές και στελέχη της Google, Sergey Brin, Larry Page και Εric Schmidt, ενώ την πεντάδα κλείνει ο Jeff Bezos της Αmazon. Την έκτη θέση καταλαμβάνει ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett. Η δισεκατομμυριούχος παρουσιάστρια, Οprah Winfrey, o ιδρυτής του Facebook, Μark Zuckerberg, ο πρωτοπόρος των αμοιβαίων κεφαλαίων Jack Bogle και ο συνιδρυτής της Oracle, Larry Ellison συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Screen Shot 2014-05-05 at 8.34.30 PM

Screen Shot 2014-05-05 at 8.35.08 PM

Screen Shot 2014-05-05 at 8.36.01 PM

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By