Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

CNBC: Μετά από 10 χρόνια κρίσης, η Ελλάδα δεν ονειρεύεται

«Μετά από σχεδόν 10 χρόνια κρίσης, η Ελλάδα έπαψε να ονειρεύεται». Με αυτόν τον τίτλο, το πρακτορείο CNBC επιχειρεί να περιγράψει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία κι ενώ ολοκληρώθηκε, επιτυχώς, πρόσφατα η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος.

Όπως τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα, μετά από σχεδόν 10 χρόνια οικονομικής ύφεσης, το μέλλον της ελληνικής οικονομίας αρχίζει να φαντάζει πιο «λαμπρό» πλέον. Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τους Έλληνες, οι οποίοι έπαψαν να ονειρεύονται το ίδιο τους το μέλλον.

Συνεχίζοντας το CNBC, αναφέρει πως η Ελλάδα κατόρθωσε να καταγράψει ανάπτυξη για τρία διαδοχικά τρίμηνα, ενώ οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ανάπτυξη 1,6% για το σύνολο του 2017 και ισχυροποίησή της, στα επίπεδα του 2,5%, για το 2018.

Ωστόσο, την ίδια ώρα, στους δρόμους της Αθήνας, οι άνθρωποι μοιάζουν σκυθρωποί, εκφράζοντας σοβαρές αμφιβολίες αναφορικά με το εάν είναι εφικτό η κατάστασή τους να βελτιωθεί βραχυπρόθεσμα.

«Δεν ονειρευόμαστε πια. Είμαστε καλά, συνεχίζουμε τις ζωές μας και ξέρουμε πως δεν ζούμε σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Αλλά, εάν θέλετε να μιλήσουμε σε δεύτερη γλώσσα, εάν πρέπει να κάνουμε κάτι για τους εαυτούς μας, κάτι πρόσθετο για μας, οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες», δηλώνει μια Ελληνίδα από την Πλάκα, μιλώντας στο CNBC.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By