Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Coca Cola vs εργαζόμενοι

Αυτή αγωγή 5,5 εκατ. ευρώ, εκείνοι μποϊκοτάζ στα προϊόντα της και στη Κομοτηνή

coca cola

Της Δέσποινας Καραγιαννοπούλου

Έφτασε και στην Κομοτηνή το κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα προϊόντα της Coca-Cola. Πρόκειται για την ενέργεια εργαζομένων της Coca-Cola 3Ε στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι έχουν στο πλευρό τους τη διοίκηση του Εργατικού Σωματείου Θεσσαλονίκης και σωματεία του κλάδου.

Οι αφίσες αναρτήθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης  καταγράφοντας το κεντρικό σύνθημα «ούτε γουλιά κοκα κόλα» – «στηρίξτε τον αγώνα μας για να μη φύγει στη Σόφια το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης».

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε η καμπάνια μποϊκοτάζ των προϊόντων της εταιρίας με το σύνθημα «Ούτε μία γουλιά από προϊόντα της Coca-Cola», με στόχο να ανακληθούν άμεσα οι 33 απολύσεις και να επαναλειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης. Σε φυλλάδια που έχουν μοιραστεί ήδη σε όλη της συμπρωτεύουσας, καλείται το καταναλωτικό κοινό να κάνει μποϊκοτάζ στα προϊόντα της εταιρείας. Υπογραμμίζεται ότι για την εξυπηρέτηση της ζήτησης στη Βόρεια Ελλάδα γίνονται εισαγωγές από την Βουλγαρία.

Εξαιτίας αυτής της καμπάνιας αγωγή κατά 11 μελών του διοικητικού συμβουλίου του επιχειρησιακού σωματείου στη Θεσσαλονίκη και κατά 22 μελών της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) κατέθεσε, η Coca-Cola 3Ε, ζητώντας αποζημίωση ύψους 250.000 ευρώ με την κατηγορία της ηθικής βλάβης και της δυσφήμησης εις βάρος της (5,5 εκατ. ευρώ).

Για το θέμα η Coca-Cola 3E επισημαίνει ότι «το σωματείο και οι συνδικαλιστικοί του εκπρόσωποι για περισσότερο από ένα μήνα καταφέρονται συστηματικά και μεθοδευμένα εναντίον της εταιρείας, παραπλανώντας τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών στη χώρα.

Οι ισχυρισμοί για μεταφορά δραστηριοτήτων ή τμημάτων εκτός Ελλάδος -και πιο συγκεκριμένα στη Βουλγαρία- είναι άκρως παραπλανητικοί και δυσφημιστικοί και παράλληλα με τις ενέργειες μποϊκοτάζ και δυσφήμησης στα προϊόντα της εταιρείας πλήττουν την εικόνα και το κύρος της εταιρείας.

Δεν επιτρέπουμε οποιαδήποτε αμφισβήτηση της ισχυρής δέσμευσής μας για σταθερή και ουσιαστική παρουσία και συνεχή προσφορά στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα και είμαστε υπερήφανοι που το 98% των προϊόντων μας που διακινούμε στην ελληνική αγορά, και επομένως και στη Θεσσαλονίκη, παράγεται στη χώρα μας. Εφόσον προκύψει οποιαδήποτε αποζημίωση υπέρ της εταιρείας, τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για κοινωφελείς σκοπούς στη Θεσσαλονίκη».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων χαρακτηρίζουν την αγωγή «τρομοκρατία», ενώ έχουν ήδη απευθυνθεί σε νομικό σύμβουλο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By