Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Daimler: Αγωγή ύψους $1 δισ. από επενδυτές για το σκάνδαλο dieselgate

Ομάδα επενδυτών κατέθεσαν αγωγή κατά της Daimler ύψους 896 εκατ. ευρώ ή ενός δισ. δολαρίων σε περιφερειακό δικαστήριο της Στουτγάρδης, κατηγορώντας την αυτοκινητοβιομηχανία ότι απέκρυψε τη χρήση λογισμικού με το οποίο εξαπατούσε για τις εκπομπές ρύπων, όπως ανάφερε η γερμανική νομική εταιρεία TILP, σύμφωνα με το CNBC.

Η αγωγή κατατέθηκε για λογαριασμό θεσμικών επενδυτών που κατηγορούν την Daimler ότι δεν κατάφερε να πληροφορήσει τους επενδυτές για τους κινδύνους αλλά και τα κόστη από τη χρήση τέτοιων συσκευών, κάτι που ισοδυναμεί με παραβίαση του νόμου για τις κεφαλαιαγορές, σύμφωνα με τη νομική εταιρεία.

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος, Αντρέας Τιλπ, αναφέρει: «Αυτό σημαίνει ότι οι ενάγοντες αγόρασαν μετοχές της Daimler σε υπερβολικά υψηλή τιμή και πιστεύουμε ότι η Daimler είναι υπεύθυνη έναντι αυτών για την καταβολή αποζημίωσης».

Η Daimler απάντησε από την πλευρά της ότι δεν είχε ακόμη ενημερωθεί επισήμως για την αγωγή, προσθέτοντας πως θεωρεί ότι η αγωγή δεν έχει αξία. «Θα αμυνθούμε κατά των κατηγοριών με όλα τα νομικά μέσα», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας νωρίτερα σήμερα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By