Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Daimler: «Τσεκούρι» σε 10.000 θέσεις εργασίας

Τη μείωση κατά 10.000 των θέσεων εργασίας παγκοσμίως στα επόμενα τρία χρόνια ανακοίνωσε σήμερα η Daimler ακολουθώντας τον ανταγωνισμό που μειώνει το κόστη για να επενδύσει στην ηλεκτροκίνηση, ενώ παράλληλα βρίσκονται αντιμέτωποι με αδύναμες πωλήσεις.

Πρόκειται για την τρίτη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που ανακοινώνει αυτή την εβδομάδα περικοπές θέσεων εργασίας για τη συγκράτηση του κόστους.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες επιδιώκουν να χρηματοδοτήσουν τις τεράστιες επενδύσεις σε καθαρότερες τεχνολογίες και την αυτοκίνηση, ενώ η ζήτηση στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά τους, υποχωρεί και παράλληλα ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου υπονομεύει την οικονομική ανάπτυξη.

«Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται στη μέση του μεγαλύτερου μετασχηματισμού της ιστορίας της», αναφέρει η Daimler σε δήλωσή της που επικαλείται το Reuters.

Η Daimler, ιδιοκτήτρια της Mercedes-Benz, αποκάλυψε την περικοπή του εργατικού της δυναμικού κατά 3% μετά από συμφωνία με τα εργατικά συνδικάτα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει σειρά μέτρων για τη μείωση του κόστους και της απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης της μερικής απασχόλησης και ενός προγράμματος εθελουσίας εξόδου αποχώρησης που θα προσφερθεί σε εργαζόμενους στη Γερμανία, ενώ παράλληλα η εταιρεία θα μειώσει επίσης τις διοικητικές θέσεις παγκοσμίως κατά 10%.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία απασχολούσε 304.680 άτομα στο τέλος του τρίτου τριμήνου.

Νωρίτερα στην εβδομάδα η Audi της Volkswagen είχε ανακοινώσει την περικοπή έως 9.500 θέσεων εγασίας μέχρι το 2025, σε μια προσπάθεια να απελευθερώσει πόρους για τη χρηματοδότηση της στροφής της στην ηλεκτροκίνηση.

Επίσης, αυτή τη βδομάδα, η BMW ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τους εργαζόμενους για τη εξοικονόμηση κόστους άνω των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2022 και τη μείωση του προσωπικού της στα επίπεδα του 2018.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By