Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Δάνεια για αποπληρωμή υποχρεώσεων δίνει στους εργαζόμενους το «Ελ. Βενιζέλος»

Δάνεια για την αποπληρωμή φορολογικών ή άλλων υποχρεώσεων τους, προβλέπει η νέα επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν στις 10 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τη διοίκηση του αεροδρομίου.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι οι μισθοί θα παραμείνουν αμετάβλητοι, ενώ η νέα σύμβαση προβλέπει ότι για το χρονικό διάστημα από 1-10-2017 έως; και 30-9-2018 η εταιρεία θα χορηγήσει στους εργαζόμενους μέχρι και τον τίτλο του Head κουπόνι σίτιση αξίας 3 ευρώ για κάθε εργάσιμη μέρα του μήνα.

Συγκεκριμένα θα χορηγηθούν 22 κουπόνια αξίας 3 ευρώ δηλαδή συνολικά 66 ευρώ ανά μήνα.

Από τη χορήγηση των κουπονιών εξαιρούνται οι εργαζόμενοι που απουσιάζουν μακρά διαστήματα από την εταιρεία για λόγους όπως άδεια τοκετού/λοχείας, άδειες άνευ αποδοχών, ανατροφή παιδιών, ειδική άδεια μητρότητας ΟΑΕΔ, μακρές ασθένειες.

Οι κάρτες ή τα κουπόνια θα μπορούν να εξαργυρωθούν στα εστιατόρια, καφέ και λοιπά καταστήματα τροφίμων του αεροδρομίου και ευρύτερα.

Παράλληλα προβλέπεται ότι η εταιρεία θα καλύψει τυχόν διαφορές που έχουν προκύψει στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη λόγω εφαρμογής εκπιπτόμενου 100 ευρώ ανά ασφαλισμένο άτομο στο ομαδικό πρόγραμμα, αντί του ποσού των 65 ευρώ που ίσχυε μέχρι την 31/12/2012. Η διαφορά αυτή θα καλυφθεί απολογιστικά για το έτος 2017 για όλους τους εργαζόμενους που καλύπτονται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Τα ποσά που τυχόν προκύψουν, θα επιστραφούν στους εργαζομένους, εντός του πρώτου τριμήνου του 2018.

Τι προβλέπεται για τη χορήγηση δανείων

Επιπλέον για το χρονικό διάστημα από 30/10/2017 μέχρι 31/12/2018 η εταιρεία εφαρμόζει πρόγραμμα προσωπικών δανείων προς τους υπαλλήλους της με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση έκτακτων οικονομικών αναγκών (φορολογικές επιβαρύνσεις κλπ).

Δικαιούχοι είναι όλοι οι εργαζόμενοι με που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και κατόπιν αιτιολογημένες αίτησης τους. Το συνολικό ποσό του δανείου δεν μπορεί να ξεπερνά τα 5.000 ευρώ και η αποπληρωμή του μπορεί να γίνει μέχρι 24 μήνες, με μηδενικό επιτόκιο.

Η παρακράτηση της δόσης θα γίνεται από τη μισθοδοσία του εργαζομένου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By