Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Δε χρειαζόμαστε κρατική βοήθεια λέει η Deutsche Bank

O διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, John Cryan, διέψευσε προσωπικά δημοσίευμα το οποίο έφερε την τράπεζα να έχει ζητήσει τη βοήθεια της Γερμανικής κυβέρνησης για να διακανονιστεί η υπόθεση με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Deutsche-Bank1Η Deutsche Bank πούλησε τη βρετανική ασφαλιστική εταιρεία της Abbey Life στη Phoenix Group Holdings, καθώς «ξεφορτώνεται» περιουσιακά της στοιχεία εκτός του τραπεζικού τομέα και μειώνει τον ισολογισμό της, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους επενδυτές και να καλύψει τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών Αρχών.

Η Phoenix θα καταβάλει 935 εκατ. στερλίνες (1,22 δισ. δολάρια) για την Abbey Life, η οποία διαχειρίζεται ενεργητικό αξίας 10 δισ. στερλινών και έχει 735.000 ασφαλισμένους. Αν και η συμφωνία, που ανακοινώθηκε σήμερα, θα οδηγήσει σε ζημιά προ φόρων ύψους 800 εκατ. ευρώ για τη Deutsche Bank στο πρώτο εξάμηνο, κυρίως λόγω μειωμένης αποτίμησης (της Abbey Life), θα αυξήσει τον συντελεστή κεφαλαίων της τράπεζας κατά 10 μονάδες βάσης (0,1 της ποσοστιαίας μονάδας).

Η είδηση ήταν ένα από τα σπάνια καλά νέα για τους επενδυτές της γερμανικής τράπεζας και οι μετοχές της αυξήθηκαν 3,1%, ανακάμπτοντας από το χθεσινό ιστορικό χαμηλό, όταν η μετοχή επλήγη από συνεχιζόμενες ανησυχίες για την ευρωστία του χρηματοπιστωτικού κλάδου στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας,  John Cryan, διέψευσε προσωπικά δημοσίευμα το οποίο έφερε την τράπεζα να έχει ζητήσει τη βοήθεια της Γερμανικής κυβέρνησης για να διακανονιστεί η υπόθεση με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και ανέφερε: «Δεν χωρά συζήτηση αυτό. «Δεν ζήτησα την υποστήριξη της καγκελαρίου. Ούτε άφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο». Υποστήριξε κοινώς,  ότι δεν επιδίωξε την βοήθεια του Βερολίνου για να γίνει ευνοϊκός διακανονισμός στο πρόστιμο των 14 δισ. ευρώ που ζητά το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, αφού ένα τέτοιο αίτημα «είναι αδιανόητο». Ο CEO της Deutsche Bank απέκλεισε επίσης την ανάγκη αύξησης κεφαλαίου.

Ο CEO διατήρησε τις επιφυλάξεις του για το εάν οι τράπεζα θα καταφέρει να είναι κερδοφόρος στο τέλος του 2016, δηλώνοντας ότι πρόκειται για μια χρονιά «ανακατασκευής». Ωστόσο, υπογράμμισε ότι τα ρίσκα έχουν μειωθεί.

Είπε ακόμη πως η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας έχει «λιγότερους κινδύνους στα βιβλία της απ” ότι προηγουμένως» και πως διαθέτει «άνετη» ελεύθερη ρευστότητα.

Η Deutsche Bank, που βρίσκεται στο μέσο μίας βαθιάς αναδιάρθρωσης, προσπαθεί να μειώσει δραματικά τον ισολογισμό της, επιδιώκοντας να συμμορφωθεί με τους αυστηρότερους κανόνες που απαιτούν από τις τράπεζες να διατηρούν περισσότερα κεφάλαια έναντι όλων των στοιχείων του ενεργητικού τους. Η Deutsche εργαζόταν από πέρυσι για την πώληση της Abbey Life, την οποία είχε αγοράσει έναντι 977 εκατ. στερλινών το 2007, όπως δήλωσαν πηγές στο Reuters.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By