Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Δε γοήτευσε ο Κυριάκος…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χτεσινή του συνέντευξη δεν ικανοποίησε κανέναν άλλον εκτός από το σκληρό κομματικό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας

editorial
Γράφει ο Παναγιώτης Φωτεινός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη πρώτη του συνέντευξη σε πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικό δίκτυο, με τρεις δημοσιογράφους απέναντί του, του δε γοήτευσε. Για την ακρίβεια απογοήτευσε.

Απογοήτευσε όποιον περίμενε κάτι διαφορετικό. Κάτι πραγματικά καινούριο, που να χαρακτηρίζεται από ρηξικέλευθες προτάσεις και «πολιτικά κοστολογημένες υποχωρήσεις».  Όποιον περίμενε, πως θα ικανοποιούσε τις προσδοκίες που καλλιέργησε το προηγούμενο διάστημα, όταν και επιδίδονταν σε αυτό τον εσωκομματικό, προεκλογικό, νεοφιλελέ ανένδοτο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ικανοποίησε χτες κανέναν άλλον, εκτός από το σκληρό κομματικό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας. Ένα ακροατήριο που άκουσε ξανά την πρόταση για τα ευγενή ταμεία, αλλά και τα όσα είπε για τις παθογένειες του κομματικού μηχανισμού, που μυρίζει ναφθαλίνη.

Οι υπόλοιποι θα μείνουν με τη φράση του, πως επιδιώκει τις συναινέσεις, αλλά δε συναινεί…

Δε συναινεί, ούτε για να τελειώνουμε μια και καλή με την αξιολόγηση. Μία αξιολόγηση που έπρεπε να έχει κλείσει από το Νοέμβριο και σε λίγο θα μπει το Πάσχα. Δε συναινεί ούτε σε οικουμενική, ούτε όμως και σε οποιαδήποτε συνεργασία.

Με άλλα λόγια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μας είπε πως επιστρέφει στο σκληρό ροκ. Στη τακτική δηλαδή που έκανε τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό και σε αυτή τη τακτική που συντηρεί τον Αλέξη Τσίπρα.

Δεν έδειξε ικανός να βάλει τον εαυτό του, αλλά και το κόμμα του, στο τόκο για να μη χάσει η χώρα το κεφάλαιο της ιστορίας και ειδικά σε μία μία τέτοια, κρίσιμη στιγμή, που η Κίνα επιβραδύνει τη παγκόσμια οικονομία, η Αμερική αναμένεται να έχει και αυτή ύφεση το 2016, για πρώτη φορά μετά το 2008 και γύρω μας χορεύουν σφαίρες, κυριαρχούν εντάσεις και προσφυγική δυστυχία που κολυμπάει και πνίγεται στο Αιγαίο.

Κάτω από αυτό το διεθνές οικονομικοκοινωνικό ενδιαίτημα, η κατάσταση στην Ελλάδα και την Ευρώπη γίνεται ακόμα πιο δύσκολη και εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να διαφοροποιηθεί. Να διαφοροποιηθεί και από το δικό του κομματικό παρελθόν, αλλά και από τη παλαιοκομματική νοοτροπία, που διέπει τον Αλέξη Τσίπρα και τη παρέα του.

Κάτω δηλαδή από τη μεγάλη εικόνα και τη πραγματικά δύσκολή κατάσταση, που μας περιμένει, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δε γοήτευσε, αλλά έδειξε ανέτοιμος για το «κάδρο» και απογοήτευσε…

(Visited 1 times, 1 visits today)