Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Δε θέλουμε το θέμα των στρατιωτικών να γίνει μείζον επεισόδιο

«Δεν θέλουμε να αναδειχθεί η υπόθεση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά το τέλος του κυβερνητικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ τόνιζαν ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και αναμένει τις αποφάσεις της τουρκικής Δικαιοσύνης.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κλιμακώσει τις διπλωματικές και πολιτικές πιέσεις, ωστόσο τονίζουν ότι οι επαφές σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο ανάμεσα στις δύο πλευρές συνεχίζονται μέχρι να βρεθεί λύση.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε και η ένταση που κλιμακώθηκε στην κυπριακή ΑΟΖ μετά από κινήσεις της Τουρκίας, ενώ διευκρινίστηκε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει πρόθεση από την ελληνική πλευρά για επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκαν και ζητήματα της οικονομίας κυρίως σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την προετοιμασία για την τέταρτη.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το θρίλερ με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, καθώς όπως έγινε γνωστό από την τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ, στην Άγκυρα στάλθηκαν τα τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών για ενδελεχή ψηφιακό έλεγχο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα τηλέφωνα στάλθηκαν στο Ποινικό Τμήμα Στρατονομίας στην Άγκυρα, όπου οι ειδικοί της στρατονομίας θα ελέγξουν τις εικόνες που υπάρχουν στα κινητά, καθώς και εκείνες που ενδεχομένως να έχουν αφαιρεθεί.

Οι δύο στρατιωτικοί είχαν συλληφθεί την Πέμπτη, ενώ πραγματοποιούσαν περίπολο για έλεγχο σε χερσαίο τμήμα στην περιοχή Καστανιές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By