Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Deal με ελληνικό άρωμα στη ναυτιλία: H Kpler εξαγόρασε την MarineTraffic

Η Kpler, κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος δεδομένων εμπορευμάτων, προχώρησε στην εξαγορά των εταιρειών MarineTraffic και FleetMon, που παρέχουν δεδομένα παρακολούθησης πλοίων και ναυτιλιακές αναλύσεις.

Η διπλή εξαγορά στον χώρο των ναυτιλιακών αναλύσεων πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της προηγούμενης συμφωνίας απόκτησης της FleetMon από τη MarineTraffic.

Από την ίδρυσή της το 2007, η MarineTraffic με έδρα την Αθήνα έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της ναυτιλιακής βιομηχανίας πρωτοστατώντας στην καινοτομία και παρέχοντας πρόσβαση σε πληροφορίες και αναλυτικά στοιχεία παρακολούθησης πλοίων. Η FleetMon με έδρα το Ρόστοκ, που ιδρύθηκε επίσης το 2007, παρέχει δεδομένα AIS σε κορυφαίες εταιρείες της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των βιομηχανιών στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Ο συνδυασμός των δυνατών σημείων αυτών των εταιρειών θα επιτρέψει στην Kpler να “ξεκλειδώσει” περισσότερη αξία για τον ναυτιλιακό τομέα και να αυξήσει την ποιότητα των προϊόντων, των δεδομένων και των υπηρεσιών που παρέχει στους πελάτες της. Αυτό έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενης ζήτησης για νέα ψηφιακά εργαλεία, καθώς και εντεινόμενων παγκόσμιων προκλήσεων σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της ναυτιλίας.

Δημιουργία ενιαίας πλατφόρμας

«Από τη δημιουργία της, η Kpler έχει επικεντρωθεί στην παρακολούθηση φορτίων και όχι πλοίων. Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να παντρέψουμε τα εμπορεύματα και τη ναυτιλιακή νοημοσύνη σε μια ενιαία πλατφόρμα. Αυτό θα οδηγήσει σε βελτιώσεις των δεδομένων και των υπηρεσιών που παρέχουμε και θα οδηγήσει σε περαιτέρω καινοτομία στον ναυτιλιακό τομέα, ενσωματώνοντας την εξαιρετική δουλειά τόσο της MarineTraffic όσο και της FleetMon», επισήμανε ο François Cazor, Διευθύνων Σύμβουλος της Kpler.

«Είμαι πολύ περήφανος για όσα έχει επιτύχει η MarineTraffic όλα αυτά τα χρόνια και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για όσα μπορούμε να επιτύχουμε περαιτέρω ως μέρος της Kpler, μαζί με την ομάδα FleetMon. Είμαι βέβαιος ότι η ενοποίηση των προϊόντων μας και της οργανωτικής μας κουλτούρας θα μας οδηγήσει σε νέα σύνορα, προς όφελος τελικά των πελατών μας και της κοινότητάς μας. Ο ολοένα και πιο συνδεδεμένος ναυτιλιακός κόσμος χρειάζεται περισσότερα ψηφιακά εργαλεία και καλύτερα αναλυτικά στοιχεία και θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε ο Δημήτρης Μέμος, Διευθύνων Σύμβουλος της MarineTraffic.

«Η δημιουργία διαφάνειας για τον ναυτιλιακό κόσμο αποτελεί οδηγό για την δουλειά μας εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Συνδυάζοντας την εμπειρία και την αριστεία των ομάδων των εταιρειών Kpler, MarineTraffic και FleetMon θα προωθήσουμε το ταξίδι της ψηφιοποίησης για τις θαλάσσιες μεταφορές και τις αλυσίδες εφοδιασμού. Ας παραμείνουμε ενεργοί, ας παραμείνουμε συνδεδεμένοι», σχολίασε από την πλευρά του ο Lars Brandstäter, Διευθύνων Σύμβουλος της FleetMon.

Η Kpler έχει πραγματοποιήσει πέντε εξαγορές τους τελευταίους 18 μήνες και εξασφάλισε επενδυτική χρηματοδότηση άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022 από τις εταιρείες private equity Five Arrows και Insight Partners. Μετά από αυτές τις δύο νέες εξαγορές, θα απασχολεί περισσότερους από 500 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο και θα εξυπηρετεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο ενεργούς χρήστες σε όλη την ευρύτερη βιομηχανία της ναυτιλίας και των εμπορευμάτων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By