Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

ΔΕΗ: Ισολογισμός με αστερίσκους και γενναία μέτρα για να γλιτώσει την χρεοκοπία

Χωρίς το άγχος των αριθμών αλλά με κατεύθυνση τις δομικές και διαρθρωτικές αλλαγές που θα την βγάλουν στο ξέφωτο, κινείται από σήμερα η ΔΕΗ με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων εξαμήνου και την έκθεση του ορκωτού Ελεγκτή της EY που στοίχειωσε όλους τους προηγούμενους μήνες την βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Το μήνυμα έστειλε από την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης προεξοφλώντας ότι με τις παρατηρήσεις των ελεγκτών η ΔΕΗ μπορεί να βγάλει την «μύτη της έξω από το νερό».

Ωστόσο είναι σαφές ότι στον ισολογισμό που θα ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα η Επιχείρηση, και αναμένεται αμέσως μετά να σχολιάσει με δηλώσεις του ο κ. Χατζηδάκης το εύρος των ζημιών είναι πολύ μεγάλο, η ανησυχία παραμένει και όλα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις και τα μέτρα που θα πάρει η διοίκηση τους επόμενους μήνες.

Τα 490 εκατ. ευρώ που φέρνουν οι αυξήσεις των τιμολογίων που αποφασίστηκαν μέσα στο καλοκαίρι αφορούν την εισπραξιμότητα της ΔΕΗ για το επόμενο 12μηνο.

Όπως σημειώνουν από την Επιχείρηση της δίνουν ανάσα για να έχει το χρόνο να οργανώσει όλα τα διαρθρωτικά μέτρα που θα ακολουθήσουν (απολιγνιτοποίηση, πώληση ΔΕΔΔΗΕ κ.α) ωστόσο δεν θα ξεκινήσουν να αποδίδουν έσοδα πριν το τέλος του έτους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By