Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου – Η Μάγδα Φύσσα φιλά το μνημείο του στο Κερατσίνι

Συγκέντρωση στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας από μέλη της «Χρυσής Αυγής» οργανώθηκε από συγγενείς, φίλους και οργανώσεις.

Παρά τα δεκα χρόνια που πέρασαν από τη δολοφονία , κανείς δεν ξεχνάει τον αδικοχαμένο Παύλο Φύσσα και αρκετός κόσμος πήγε σήμερα στο Κερατσίνι, για να αφήσει ένα λουλούδι…

Ανάμεσά τους, η μητέρα του. Μόλις βρέθηκε στην οδό «Παύλου Φύσσα», όπως έχει μετονομαστεί η οδός Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, η Μάγδα Φύσσα φίλησε το μνημείο που είναι αφιερωμένο στο δολοφονημένο γιο της.

 

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας τα μέλη των φορέων και των συλλογικοτήτων που συγκεντρώθηκαν στο μνημείο του Παύλου Φύσσα ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας μέχρι την μάντρα του μπλόκου της Κοκκινιάς. Στην κεφαλή της πορείας ήταν η Μάγδα Φύσσα.

IMG_9445
IMG_9446

Οι σταθμοί του μετρό «Κορυδαλλός» και «Μανιάτικα» παρέμειναν κλειστοί από τις 15.30 και μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων.

Στο περιθώριο της πορείας για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έγιναν  11 προσαγωγές και μια σύλληψη από την ΕΛΑΣ.

Οι έξι προσαγωγές έγιναν πριν από την συγκέντρωση. Οι υπόλοιπες πέντες εκ των οποίων η μια μετατράπηκε σε σύλληψη για απείθεια, έγιναν σε παρακείμενο δρόμο κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας.

By