Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Δέκα νεκροί ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου στη βόρεια Λέσβο

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και πέντε παιδιά

metanastes9

Στους δέκα έχει ανέλθει, μέχρι στιγμής, ο αριθμός των θυμάτων από το χθεσινό μεγάλο ναυάγιο με πρόσφυγες, ανοικτά της Εφταλούς στη βόρεια Λέσβο. Το ναυάγιο συνέβη χθες στις 4.00 το απόγευμα και σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και πέντε παιδιά, ενώ τουλάχιστον 34 άτομα αγνοούνται.

Το απόγευμα της Πέμπτης, σε ακτή νότια της Μήθυμνας από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας περισυλλέγη η σορός ενός ακόμα μετανάστη, ενώ στη θάλασσα ανοικτά της περιοχής όπου έγινε το ναυάγιο από σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντοπίστηκε η σορός μιας γυναίκας.

Νωρίτερα, περισυνελέγησαν οι σοροί δυο παιδιών ηλικίας περίπου τριών ετών -ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι- και δυο ενηλίκων, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ενώ χθες από τη θάλασσα ανασύρθηκαν τρεις σοροί, δυο αγόρια ηλικίας περίπου έξι και ενός έτους και ένας ενήλικας άνδρας. Κατά τη διάρκεια της νύκτας, επίσης, κατέληξε ένα μικρό κορίτσι στο Νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί και νοσηλευόταν.

Μάλιστα, στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης νοσηλεύονται 15 παιδιά, ενώ άλλα τρία μεταφέρθηκαν με ειδική πτήση C130 σε ειδική παιδιατρική ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι διασωθέντες ναυαγοί ανέρχονται σε 242 άτομα ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων. Επίσημα, από μαρτυρίες συγγενών και φίλων τους που επέβαιναν στο σκάφος, αγνοούνται 34 άτομα όμως άλλες μαρτυρίες ανεβάζουν μέχρι και σε 350 τους επιβαίνοντες, άρα οι πιθανοί αγνοούμενοι μπορεί να υπερβαίνουν τους 100.

Αν αυτό είναι αληθές τότε το ναυάγιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Συνολικά, από τρία ναυάγια που σημειώθηκαν στην περιοχή της Σάμου και συγκεκριμένα στο Αγαθονήσι, τον Άγιο Κωνσταντίνο και το Ποσειδώνιο, οι νεκροί είναι μέχρι στιγμής επτά, γεγονός που σημαίνει ότι τουλάχιστον 17 άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο προσπαθώντας να φτάσουν στις ελληνικές ακτές τις τελευταίες ημέρες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By