Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Δεν ενθουσίασε το νέο έξυπνο ηχείο της Apple

Μπορεί οι χρήστες να προέβησαν σε εγκωμιαστικές κριτικές για την ποιότητα του ήχου του νέου έξυπνο ηχείου της Αpple , HomePod, ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο και με την ενσωμάτωση του περίφημου ψηφιακού βοηθού της εταιρείας Siri.

Το τελευταίο προϊόν της εταιρίας έχει ήδη φτάσει στα χέρια όσων το είχαν προπαραγγείλει ενώ θα τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων την Παρασκευή να συναγωνιστεί τα ήδη καταξιωμένα έξυπνα ηχεία με ενσωματωμένους ψηφιακούς βοηθούς, όπως το Echo της Amazon.com Inc. και τα οικιακά gadgets της Google.

«Το HomePod ακούγεται αισθητά πληρέστερο σε σχέση με όλα τα αντίστοιχα προϊόντα της αγοράς» αναφέρει το Verge, τονίζοντας ότι σε ποιότητα ήχου ξεπερνά το Sonos One, το Google Home Max, το Amazon Echo καθώς και το τυπικό Google Home. H μόνη συσκευή που μπορεί να το συναγωνιστεί στον ήχο είναι το Sonos Play: 5, ένα ηχείο συνδεδεμένο στο διαδίκτυο το οποίο όμως δεν διαθέτει ψηφιακό βοηθό, το οποίο κοστίζει 500 δολάρια σε σχέση με το HomePod αξίας 350 δολαρίων, σύμφωνα με το The Verge.

Ωστόσο, οι ικανότητές του νέου έξυπνου ηχείου φθίνουν όταν πρόκειται για τον ψηφιακό βοηθό Siri, σύμφωνα με ορισμένες κριτικές. Το ηχείο δεν μπορεί να καλέσει ένα ταξί μέσω Uber ή Lyft, σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό. Οι τηλεφωνικές κλήσεις μέσω του ηχείου πρέπει να ξεκινούν από ένα συνδεδεμένο με αυτό iPhone, ενώ η ποιότητα του Siri και οι ικανότητές του είναι περιορισμένες συνολικά.

«Εν συγκρίσει με την Alexa, ο Siri ακούγεται φρικτός», έγραψε η Pocket-Lint. «Τα λόγια είναι μπερδεμένα, λέξεις δεν προφέρονται σωστά και ό,τι κι αν πει ακούγεται απότομο» προσθέτει.

Ο Siri στο HomePod δεν μπορεί να ξεχωρίσει τις φωνές αυτών που του μιλάνε ενώ δεν χειρίζεται αποτελεσματικά ούτε καν τις εκκρεμότητες του ημερολογίου, σύμφωνα με το CNET.

«Ο Siri βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό πίσω σε σχέση με τους ανταγωνιστές του και στο HomePod δεν είναι αναβαθμισμένος με κάποιο κανένα αξιοσημείωτο τρόπο», γράφει ο Verge.

Να σημειώσουμε ότι το HomePod προορίζεται για χρήστες smartphone της Apple και συγχρονίζεται μόνο με τα iPhone. Παρά το γεγονός ότι η υπηρεσία μουσικής της Apple είναι διαθέσιμη και σε Android smartphone, οι χρήστες δεν μπορεί να ρυθμίσουν μέσω του Android τηλεφώνου τους το HomePod.

Επιπλέον, το HomePod χρησιμοποιεί αποκλειστικά την Apple Music, γεγονός που σημαίνει ότι δεν είναι συμβατό με Spotify και Pandora. Τέλος οι χρήστες μπορούν να έχουν κι άλλες υπηρεσίες μουσικής στο HomePod μέσω των iPhones τους, αλλά δεν ελέγχουν πλήρως τις εφαρμογές αυτές με φωνητικές εντολές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο βασικές λειτουργίες HomePod δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμες, θα προστεθούν στις ενημερώσεις λογισμικού που θα εκδοθούν φέτος δήλωσε η Apple. Αρχικά θα έρθει η ενημέρωση που θα επιτρέπει τον συνδυασμό δύο Homepod για παραγωγή στερεοφωνικού ήχου και αργότερα μια ακόμα ενημέρωση που θα επιτρέπει στους χρήστες να συνδέσουν τα HomePods που τοποθετούνται σε διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By