Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

«Δεν υφίσταται φωτογραφικός χαρακτήρας στη ρύθμιση»

Τι λέει ο Νίκος Παρασκευόπουλος για τη ρύθμιση της κατ’οίκον έκτισης ποινής λόγω αναπηρίας μετά από βολές του Κυριάκου Μητσοτάκη

paraskeuopoulos

«Ο Σάββας Ξηρός είναι πρακτικά τυφλός. Αυτό σημαίνει ότι οι συνθήκες που του πρόσφερε η κοινωνία πρακτικά τον τύφλωσαν. Αυτό δεν το θέλετε ούτε εσείς. Διαμορφώσαμε έτσι τη ρύθμιση ώστε να μην απολυθεί, αλλά να συνεχίσει την έκτιση της ποινή του», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, απαντώντας στην κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη ρύθμιση που αφορά την κατ’ οίκον έκτιση ποινής λόγω αναπηρίας. «Δώστε στον Σ. Ξηρό τις προϋποθέσεις να έχει ένα αξιοπρεπή εγκλεισμό, χωρίς να παραβαίνει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης» υπογράμμισε ο από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε ότι μιλά στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, που συζητά το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ”, όχι ως βουλευτής, αλλά ως συγγενής θύματος τρομοκρατίας.

«Να κοιτάξετε τον Γ. Μοφεράτο, τη μητέρα του Αξαρλιάν στα μάτια και να μας πείτε: Έχετε ήσυχη τη συνείδησή σας;» είπε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «το αίτημα για απελευθέρωση του Σ. Ξηρού ήταν στα χείλη όλων των αναρχικών», ενώ «εμείς που είμαστε από την άλλη μεριά του χάρτη, δεν διαδηλώσαμε, διαχειριστήκαμε τον πόνο μας με σεβασμό».
Παράλληλα, υπενθύμισε ότι «η αναπηρία του Σ. Ξηρού, η οποία είναι αναγνωρισμένη, προκλήθηκε από την απόπειρά του να βάλει μία βόμβα για να σκοτώσει αθώους ανθρώπους. Είναι απόλυτα φωτογραφική η διάταξη, όπως αναγνωρίσατε. Αφορά μόνο δύο κρατούμενους», επεσήμανε.

«Δεν υπάρχει κανένας φωτογραφικός χαρακτήρας στη ρύθμιση. Η ρύθμιση είναι για να εφαρμόζεται εσαεί, δεν είναι εφάπαξ, για μία φορά. Δεν έχει χαρακτηριστικά απελευθέρωσης. Η δυνατότητα μίας παροχής εξαιρετικής περίθαλψης θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη από άποψη ισονομίας για τους άλλους 180 κρατούμενους» απάντησε ο κ. Παρασκευόπουλος.
«Αν δεν ήταν ο Σ. Ξηρός, θα είχαμε ομονοήσει στο νομοσχέδιο» σχολίασε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μιχάλης Κριτσωτάκης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By