Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Δεν περνάει κουνούπι από τα διόδια – Έπιασαν 150 «έξυπνους» – Μέτρα και στις εκκλησίες

Τους έπιασαν, τους έκοψαν πρόστιμο, τους πήραν πινακίδες και δίπλωμα και τους γύρισαν πίσω! Περιπολίες της ΕΛΑΣ και στις εκκλησίες.

Κι όμως και παρά τα αυστηρά μέτρα, κάποιοι θερμοκέφαλοι πίστεψαν πως είναι δυνατόν να σπάσουν τα μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ και να καταφέρουν να βρεθούν στα χωριά τους για γλεντήσουν μαζί με την διασπορά του κορονοϊού την Κυριακή του Πάσχα.

Πάνω από 150 θερμοκέφαλους «τσίμπησε» η ΕΛ.ΑΣ στα Εθνικά οδικά δίκτυα τις χώρας από την στιγμή που εφαρμόστηκε η απαγόρευση για την μετακίνηση ενόψει των εορτών, να προσπαθούν να φύγουν από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους για βρεθούν στο χωριό τους για τις ημέρες του Πάσχα.

Βέβαια οι αστυνομικοί τους «φιλοδώρησαν» με τσουχτερά πρόστιμα και μάλιστα ανά επιβάτη σε κάθε αυτοκίνητο, ενώ αφαιρέθηκαν οι πινακίδες του οχήματος αλλά και το δίπλωμα του οδηγού και υποχρεώθηκαν έτσι να επιστρέψουν στον τόπο κατοικίας τους και μάλιστα «κουρεμένοι».

Το δεδομένο αυτό αν μη τι άλλο δείχνει πως τελικά στην κυβέρνηση μάλλον είχαν δίκιο να αυστηροποιήσουν τα μέτρα απαγόρευσης εξόδου και της μετακίνησης από Νομό σε Νομό, καθώς μόνο από τον αριθμό που προαναφέραμε αποδεικνύεται πως εκατοντάδες ασυνείδητοι θα έτρεχαν γεμάτοι χαρά στις ιδιαίτερες πατρίδες του για τις εορτές του Πάσχα, με αποτέλεσμα στην συνέχεια και συγκεκριμένα τις επόμενες εβδομάδες να γέμιζαν τα νοσοκομεία με δεκάδες ίσως και εκατοντάδες κρούσματα του κορονοϊού.

Στο μεταξύ στην ΕΛ.ΑΣ καθόλη την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν πυκνές περιπολίες έξω από ιερούς ναούς στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και όχι μόνο, προκειμένου να αποτραπεί συγκέντρωση πιστών στα προαύλια των εκκλησιών.

Άλλωστε όπως έχει ξεκαθαρίσει και η Ιερά Σύνοδος κατά την διάρκεια τις Μεγάλης Εβδομάδας οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς και η λειτουργία θα γίνεται μόνο με τους ιερείς, τους ψάλτες και το προσωπικό της εκκλησίας.

Όσον αφορά στο μέτρο της απαγόρευσης άσκοπης κυκλοφορίας πολιτών, δυστυχώς για άλλη μια μέρα οι παραβάτες «έσπασαν το φράγμα» των 2.000 παραβάσεων της απαγορευτικής διάταξης.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ χθες Πέμπτη, σ’ ολόκληρη την χώρα βεβαιώθηκαν 2.286 παραβάσεις και βέβαια κόπηκαν τα αντίστοιχα πρόστιμα των 150 ευρώ.

Συνολικά οι παραβάτες από την πρώτη ημέρα εφαρμογής τις απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων, έχουν φτάσει τους 29.141.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: «… Την Πέμπτη 9 Απριλίου: για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 2.286 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:

796 στην Αττική, 281 στη Θεσσαλονίκη, 207 στη Δυτική Ελλάδα, 167 στην Κεντρική Μακεδονία, 142 στα Ιόνια Νησιά, 123 στην Κρήτη, 117 στη Θεσσαλία, 102 στην Πελοπόννησο, 82 στην Ήπειρο, 69 στη Στερεά Ελλάδα, 69 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 67 στο Νότιο Αιγαίο, 35 στο Βόρειο Αιγαίο και 29 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί 29.141 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Για λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ. παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς παραβάσεις, βεβαιώθηκαν 4 περιπτώσεις και συνελήφθησαν 4 άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 394 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 378 άτομα.»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By