Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Δεν συγκροτείται Δ.Σ στην Εθνική τράπεζα

Την αναβολή του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας για 3 ημέρες ζήτησε στην γενική συνέλευση της ΕΤΕ το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) μπλοκάροντας έτσι την εκλογή του κ. Παναγιώτη Θωμόπουλου ως νέου προέδρου.

Το γενικό συμβούλιο του ΤΧΣ αξιολόγησε τις υποψηφιότητες και αποφάσισε να εκλέξει τον κ. Τσιτσιράγκο. Κατόπιν αυτού ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γ. Μιχελής ενημέρωσε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Λεωνίδα Φραγκιαδάκη για την επιλογή Τσιτσιράγκου και ζήτησε να τον στηρίξει. Κατόπιν αυτού ο κ. Μιχελής ενημέρωσε την αντιπροεδρία ότι το μήνυμα ελήφθη και πρόκειται να εκλεγεί ο κ. Τσιτσιράγκος.

Μετά της συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τετάρτης, που εξελέγη με 8-2 ο κ. Θωμόπουλος ο κ. Μιχελής ενημέρωσε την αντιπροεδρία ότι ο κ. Φραγκιαδάκης αθέτησε την δέσμευσή του να στηρίξει τον κ. Τσιτσιράγκο και πίεσε άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να ψηφίσουν τον Παναγιώτη Θωμόπουλο.

Μετά την εξέλιξη αυτή πηγές της αντιπροεδρίας εκφράζονται αρνητικά για τον κύριο Φραγκιαδάκη και τη στάση του υπενθυμίζοντας ότι την τοποθέτησή του είχε εισηγηθεί η αντιπροεδρία μετά από πρόταση του Ζώη Πεπέ που ήταν στενός φίλος του κ. Φραγκιαδάκη και συνδικαλιστής στην Εθνική.

Ο κ. Πεπές σήμερα έχει απολυθεί από την Εθνική. Πηγές του ΤΧΣ ανέμεναν τις τελικές αποφάσεις της διοίκησης της Εθνικής και άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν την σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης. Το ΤΧΣ κατέχει το 40% των μετοχών της Εθνικής Τραπέζης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By