Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ σε νησιά-ξενοδοχεία διαβεβαιώνουν πηγές του ΥΠΟΙΚ

Κατά τη διάρκεια της τετράμηνης παράτασης δεν θα υπάρξουν υφεσιακά μέτρα, υποστήριζαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης στο Eurogroup όπου δόθηκε και πράσινο φως για την λίστα Βαρουφάκη .

υπουργείο1

Ξεκαθάρισαν ότι δεν θα υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά η αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία.

Ωστόσο, οι ίδιοι κύκλοι απέφυγαν να ξεκαθαρίσουν το τι ακριβώς θα αλλάξει στον ΦΠΑ με βάση την ελληνική δέσμευση στο κείμενο που αποστείλαμε στις Βρυξέλλες.

Αναφερόμενοι σε κρίσιμα θέματα όπως τα κόκκινα δάνεια και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, πηγές του υπουργείου οικονομικών ξεκαθάριζαν ότι θα ζητηθεί η γνώμη των θεσμών προκειμένου να αντληθούν και οι δικές τους γνώμες.

Επίσης διευκρινίστηκε ότι προς το παρόν δεν έχει γίνει συζήτηση για τον ΕΝΦΙΑ.

Αύριο η μεθαύριο όμως, το θέμα θα περάσει από κυβερνητική επιτροπή σύμφωνα πάντοτε με κύκλους του υπουργείου οικονομικών.

Ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να αλλάξει με έξυπνο τρόπο, τόνιζαν οι ίδιες πηγές προσθέτοντας ότι άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασια και για αφορολόγητο των 12000.

Σύμφωνα πάντοτε με πηγές του υπουργείου, οι καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών θα προσληφθούν άμεσα.

Κύκλοι του υπουργείου οικονομικών παραδέχονταν ότι υπάρχει θέμα χρηματοδοτικού κενού υποστηρίζοντας ότι το ενδεχόμενο έκδοσης εντόκων γραμματίων παραμένει στο τραπέζι

(Visited 1 times, 1 visits today)
By