Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Δεν θα δοθεί νέα παράταση για το Ε9

Θα λήξει στις 19 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή αρχικών ή τροποποιητικών δηλώσεων

forologikes-diloseis

Χωρίς νέα παράταση θα λήξει στις 19 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή αρχικών ή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 της περιόδου 2011-2013 (χωρίς πρόστιμα) σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Γενική Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Ανώτατα στελέχη της ΓΓΔΕ ξεκαθάρισαν στην διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση γιατί η νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ πρέπει να γίνει πριν τα Χριστούγεννα καθώς οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών δεν θα εργαστούν αρκετές από τις υπόλοιπες ημέρες μέχρι το τέλος του χρόνου. Βέβαια στις περισσότερες περιπτώσεις τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ βγαίνουν αυτόματα με την τροποποίηση του εντύπου Ε9. Ταλαιπωρία υφίστανται όσοι έχουν μείωση φόρου μεγαλύτερη από 300 ευρώ καθώς θα πρέπει να προσκομίσουν δικαιολογητικά στην εφορία για να εξηγήσουν τους λογούς για τους οποίους την δικαιούνται.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι ισχύουσες διατάξεις:

-Η υποβολή αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης Ε9, για το έτος 2010, επιβαρύνεται με αυτοτελές πρόστιμο 120 ευρώ, το οποίο κατόπιν συμβιβασμού με τον προϊστάμενο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., μπορεί να μειωθεί στα 40 ευρώ.

-Η υποβολή αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης Ε9, για τα έτη 2011, 2012 και 2013, δεν συνεπάγεται την επιβολή αυτοτελούς προστίμου, εφόσον το αποτέλεσμα της δήλωσης είναι χρεωστικό ή μηδενικό.

-Η υποβολή αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης Ε9 για το έτος 2014 δεν επισύρει κανένα πρόστιμο και κανένα πρόσθετο φόρο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By