Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Δεν θα δοθεί νέα παράταση στις φορολογικές

Τι ζητάει από τους φορολογούμενους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

alexiadis2

Έκκληση στους φορολογούμενους να υποβάλλουν έγκαιρα τις δηλώσεις τους απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση και διεμήνυσε ότι εάν δεν ανταποκριθούν μέχρι τις 15 Ιουλίου θα υποστούν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM, σημείωσε: «Δεν θα κάνουμε αυτό που γινόταν άλλες χρονιές με συνεχείς παρατάσεις να πάμε μέχρι το Σεπτέμβριο – Οκτώβριο. Όσοι πάρουν την ευθύνη και δεν κάνουν μέχρι τότε (σ.σ. Στις 15 Ιουλίου) τη δήλωσή τους, τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που προβλέπονται από το νόμο είναι δεδομένα. Είναι μια επιλογή των φορολογουμένων πλέον δεν έχουν καμία δικαιολογία. Θέλουμε να τελειώνουμε τις δηλώσεις, να τελειώσει ο ΕΝΦΙΑ για να ασχοληθούμε με άλλα πράγματα πιο σοβαρά και να έχουμε πολλές δόσεις για τον κόσμο».

Όπως εξήγησε, μετά την επεξεργασία των δηλώσεων διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν υποβληθεί 1.700.000 και για το λόγο αυτό τη Δευτέρα αποφασίστηκε έγκαιρα να δοθεί παράταση και – όπως είπε – όχι την τελευταία μέρα, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

«Μέχρι τις 15 του μηνός αν αξιοποιηθούν οι μέρες μέχρι τότε, ο ρυθμός των δηλώσεων, με 90.000 τη μέρα, μπορούν κάλλιστα να εξυπηρετηθούν οι πάντες. Αυτή τη στιγμή ο ρυθμός είναι γύρω στις 150.000 τη μέρα» ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, επισημαίνοντας ότι μέχρι χθες είχαν υποβληθεί περίπου 4,5 εκατομμύρια, δηλαδή το 75% του συνόλου.

Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι το υπουργείο επιδιώκει μέσα στον Αύγουστο να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση προκειμένου – όπως ανέφερε – να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι και να αποπληρώσουν τις οφειλές σε όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις, μέχρι το Δεκέμβριο. «Όσο πιο νωρίς γίνει ο ΕΝΦΙΑ τόσο περισσότερες δόσεις θα έχουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα ζητήματα πάταξης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου επέκρινε όσους κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι δήθεν προσπαθεί να απαξιώσει και να διαλύσει το ΣΔΟΕ, υπενθυμίζοντας τις πρόσφατες επιτυχίες του ΣΔΟΕ, με τον εντοπισμό της μεγάλης ποσότητας οπιούχων χαπιών που προορίζονταν για τον ISIS, τους ελέγχους σε μεγάλες εταιρίες αυτοκινήτων, αλλά και στο χώρο το ποδοσφαίρου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By