Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

Δεν βρέθηκαν μέχρι τώρα άλλα θύματα στο Norman Atlantic

Δεν κατέστη δυνατή η είσοδος στα γκαράζ

normanatlantic-ferry

Για δεύτερη ημέρα εισήλθαν σήμερα στο Norman Atlantic Ιταλοί πραγματογνώμονες και εισαγγελείς. Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ, μέχρι τώρα δεν βρέθηκαν άλλα θύματα. Δεν κατέστη, ωστόσο, δυνατή η είσοδος στα γκαράζ, εξαιτίας εστιών της πυρκαγιάς που δεν έχουν ακόμη σβήσει εντελώς.

Ο εισαγγελέας Έττορε Καρντινάλι έμεινε στο πλοίο για σχεδόν πέντε ώρες, μαζί με καραμπινιέρους, αστυνομικούς, μέλη της ακτοφυλακής και της πυροσβεστικής υπηρεσίας. «Βρισκόμαστε ακόμη σε μια δευτερεύουσας σημασίας φάση», συμπλήρωσε ο Καρντινάλι, διευκρινίζοντας ότι οι υψηλές θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε όλους τους χώρους του πλοίου.

Oι καραμπινιέροι, σήμερα, προχώρησαν στους πρώτους αναγκαίους ελέγχους σχετικά με την λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης και εκκένωσης του πλοίου, που σύμφωνα με δηλώσεις πολλών διασωθέντων παρουσίασε σοβαρά προβλήματα.

Υπάρχει, ταυτόχρονα το ενδεχόμενο να ρυμουλκηθεί το πλοίο ως το Μπάρι, η εισαγγελίας του οποίου διεξάγει την κύρια έρευνα, υπό την προϋπόθεση, όμως, να μπορέσουν να τύχουν σεβασμού οι απαιτούμενες συνθήκες ασφαλείας.

Στο πλοίο εισήλθαν, τέλος και τρία μέλη της ειδικής επιτροπής η οποία συστάθηκε από το υπουργείο Μεταφορών της Ρώμης, για την λεπτομερή εξακρίβωση των αιτιών της ναυτικής αυτής τραγωδίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By