Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Δένδιας: Η χώρα δεν χρειάζεται απλή αναλογική, αλλά απλή λογική

Η Ελλάδα πρέπει να έχει σταθερές κυβερνήσεις.

dendias

 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, πήρε το λόγο κατά τη συζήτηση του εκλογικού νόμου στην Ολομέλεια και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο και επιχειρηματολόγησε, υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Δένδιας δήλωσε: «Από αύριο το βράδυ η κυβέρνηση θα υποστεί μεγάλη ήττα. Γιατί αν δεν ισχύσει ο εκλογικός νόμος που προτείνει σε αυτές τις εκλογές δεν πρόκειται να ισχύσει ποτέ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει καταστήσει σαφές. Αυτό το νόμο θα τον καταργήσουμε αμέσως μετά τις εκλογές, όταν θα γίνουμε κυβέρνηση».

Στη συνέχεια, επισήμανε: «Η ΝΔ λέει όχι σε ένα εκλογικό σύστημα παράλογης λογικής. Δεν χρειάζεται η χώρα ένα εκλογικό σύστημα απλής αναλογικής αλλά απλή λογική. Έχουμε εμπειρία της απλής αναλογικής. Εφαρμόστηκε στην Ελλάδα και δημιούργησε 26 κυβερνήσεις με μέσο όρο ζωής 5 και κάτι μηνών».

Τέλος κατέληξε: «Η Ελλάδα πρέπει να έχει σταθερές κυβερνήσεις. Και δεν μου αρέσει στελέχη που συμμετείχαν στο πολιτικό γίγνεσθαι, με άλλο σχηματισμό σήμερα να μας κατηγορούν και αιφνιδίως, να βάζουν πρώτοι αυτοί, το λίθο εναντίον μας».

 

By