Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Δένδιας: Υπάρχει περιθώριο εκλογής ΠτΔ

«Ο στόχος αυτός, ωστόσο, απαιτεί πολιτική ομόνοια και σύμπνοια ως προς το εθνικό συμφέρον»

nikos dendias

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας εκτίμησε πως υπάρχει περιθώριο για πολιτικές κινήσεις και διακομματικές ζυμώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την υπάρχουσα Βουλή.

«Ο στόχος αυτός, ωστόσο, απαιτεί πολιτική ομόνοια και σύμπνοια ως προς το εθνικό συμφέρον, δυο στοιχεία αναγκαία για την αναβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς κρίνει το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακόμη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε ότι η έκβαση της αποψινής ψηφοφορίας καταδεικνύει ότι η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα ενέχει δυναμική και όπως σημείωσε υπάρχει ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού κοινοβουλίου, το οποίο χαρακτηρίζεται ως πολιτικά μετριοπαθές και ώριμο και επιθυμεί να υπερψηφίσει την υποψηφιότητα Δήμα.

Η εικόνα αυτή, επεσήμανε, αναγνωρίζεται απόλυτα.

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες και οι φωνές οι οποίες επιζητούν σταθερότητα και επικράτηση του πνεύματος του Συντάγματος, γίνονται ολοένα και εντονότερες. Θεωρώ ότι αυτό θα διαφανεί στις επόμενες ψηφοφορίες. Εύχομαι οι συγκεκριμένες φωνές να μπορέσουν να ενσωματωθούν με τις δικές μας φωνές, οι οποίες επιζητούν την κυριαρχία της Δημοκρατίας στο ελληνικό κοινοβούλιο» κατέληξε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By