Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Δένδιας: O ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος νόμος

Υπάρχει κρίση ιδεολογικής ταυτότητας στη ΝΔ επεσήμανε ο βουλευτής

dendias

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας αναφορικά με τις επιπτώσεις της εκκρεμότητας της συμφωνίας στην πραγματική οικονομία, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο κ. Δένδιας υποστήριξε ότι “λέγαμε και συνεχίζουμε να λέμε ότι η χειρότερη ζημιά που γίνεται στην κοινωνία και στην οικονομία είναι από τη μη κατάληξη (των διαπραγματεύσεων) και τη μη συμφωνία. Ήδη αυτές οι εκατό ημέρες έχουν πληρωθεί «χρυσές» και θα τις πληρώσουμε «χρυσές» με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν”.

Ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι “συνταγματική μας ευθύνη είναι να βοηθούμε όπου μπορούμε και να κρίνουμε όπου πρέπει. Για να βοηθήσουμε, συνιστούμε να γίνει η συμφωνία γρήγορα. Όσον αφορά στο περιεχόμενο (της συμφωνίας), η κυβέρνηση θα αποφασίσει. Αν ήθελαν να ήμαστε μέρος της διαπραγματευτικής ομάδας, θα μας είχαν καλέσει”.

“Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένα λάθος”

Ερωτηθείς σχετικά με τους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης, ο πρώην υπουργός απάντησε ότι “θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι καταβάλαμε το μερίδιο της ευθύνης μας. Εννέα μονάδες διαφορά δεν είναι και λίγο! Το πληρώσαμε «χρυσό» ενώ μεγαλώνει η διαφορά για ό,τι κάνουμε τώρα” και διαπίστωσε ότι “ο ΕΝΦΙΑ που συνεχίζεται και θα συνεχίζει να μας πονάει. Είναι ένας κακός και άδικος νόμος, είναι άσχημα γραμμένο και το νομοθέτημα, είναι ένα λάθος”.

Αναφορικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην επικείμενη συμφωνία, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε πως “εν πάση περιπτώσει ας έρθει τώρα ένα πακέτο (μέτρων) κι ας κάτσουμε συνολικά να συζητήσουμε επ’ αυτού” και εξήγησε πως “δεν θα είχαμε τα ίδια σκληρά μέτρα απέναντί μας διότι θα ήμαστε 100 ημέρες μπροστά συν 2 μονάδες αύξησης του ΑΕΠ”, σχετικά με το “email Χαρδούβελη”.

“Αν δεν είχαμε κάνει λάθη δεν θα ήταν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση”

Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια “αριστερής παρένθεσης”, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι “θα ήταν φρονιμότερο, ο ΣΥΡΙΖΑ να μην μας είχε πάει σε εκλογές, να μας άφηνε να καθαρίσουμε το τοπίο. Πάντως, αν δεν είχαμε κάνει λάθη δεν θα ήταν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και η ΝΔ στην αντιπολίτευση”.

“Η Ν.Δ. θα πρέπει να κάνει rebranding”

Με αφορμή την εσωκομματική κινητικότητα της ΝΔ, ο κ. Δένδιας σχολίασε πως “το ερώτημα για τη ΝΔ είναι πολύ ευρύτερο από αυτό της ηγεσίας της και αφορά στην φυσιογνωμία της. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που για συγκεκριμένη φυσιογνωμία και πρόταση δεν ενδιαφέρονται να την προσωποποιήσουν. Η Ν.Δ. θα πρέπει να κάνει, επιστρέψτε μου τον αγγλικό όρο, “rebranding”. Είναι αδιάφορο κάθε ερώτημα περί αλλαγής ηγεσίας αν δεν γίνει συνολικός επανακαθορισμός της πρότασής μας”.

“Ήδη το«Ποτάμι» στις δημοσκοπήσεις τρώει από τις σάρκες μας”

Ο πρώην υπουργός συμπέρανε ότι στην Νέα Δημοκρατία “προφανώς υπάρχει κρίση ιδεολογικής ταυτότητας! Έχουμε συρρικνωθεί πάρα πολύ και το μήνυμά μας απευθύνεται σε ένα πολύ μικρό μέρος της κοινωνίας” και κατέληξε: “Δεν προσωποποιώ την κριτική αλλά αν δεν αλλάξουμε το «μείγμα» και δεν καταλάβουμε ιδεολογικά και τον κεντρώο χώρο είμαστε χαμένοι. Ήδη το«Ποτάμι» στις δημοσκοπήσεις τρώει από τις σάρκες μας. Έχει τσιμπήσει ήδη ένα 2% τις τελευταίες 50 με 60 ημέρες.Όποιος κατέχει το Κέντρο, στο τέλος κατέχει και την κυβέρνηση. Χάσαμε το Κέντρο και γι’ αυτό έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τώρα”.

(Visited 1 times, 1 visits today)