Πέμπτη, 8 Μαΐου, 2025

Δένδιας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται στους πάντες, τα πάντα»

O ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει ένα ιδεολογικό «Σούπερ Μάρκετ» τονίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

dendias nikos bouli taxi dimosia upourgos
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αν αποφύγουμε ένα GREXIT, δεν θα αποφύγουμε το πισωγύρισμα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και υποψήφιος βουλευτής στη Β` Αθήνας με τη ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

«Μέσα από την πολυγλωσσία του και τις αντιφατικές δηλώσεις των στελεχών του, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει ένα ιδεολογικό «Σούπερ Μάρκετ», αλλοπρόσαλλων ιδεών και απίθανων υποσχέσεων. Υπόσχεται στους πάντες, τα πάντα και τα αντίθετα. Μου ακούγεται σαν να ζητά «λευκή επιταγή». Δεν νομίζω πως έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της περίστασης. Η λογική φοβάμαι ότι είναι «να πάρουμε την εξουσία και θα δούμε τι θα κάνουμε»! Είναι κατά τη γνώμη μου λάθος η συζήτηση για το αν και κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει Plan B, γιατί δεν φαίνεται να έχει ούτε Plan A εκτιμά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν δεύτερη τη ΝΔ, ο κ.Δένδιας σημειώνει ότι «μία εβδομάδα στην πολιτική είναι μεγάλος χρόνος, πόσο μάλλον σε προεκλογική περίοδο. Εμείς πρέπει να πείσουμε όλους για την αναγκαιότητα του να ψηφίσουν Ν.Δ, για το όραμά μας να κτίσουμε σε υγιείς βάσεις την Ελλάδα του 21ου αιώνα και όχι να αναπαλαιώσουμε τα χειρότερα κομμάτια της Ελλάδας του 1980! Να πείσουμε πχ το εκλογικό σώμα πως εάν υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα, υπάρχει μέσω τομών, αλλαγών και Μεταρρυθμίσεων»

Ο κ.Δένδιας τονίζει πως η διακυβέρνηση του τόπου δεν ήταν εύκολη τα τελευταία δυόμισι χρόνια. «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τα δίδυμα ελλείμματα, την αύξηση της ανεργίας, την ανομία, την φτωχοποίηση μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού και όλα αυτά μέσα σε ένα δηλητηριασμένο πολιτικά και κοινωνικά κλίμα. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τους εμπόρους ελπίδων και υποσχέσεων, και τους αρνητές της πραγματικότητας. Και έπρεπε να ανταποκριθούμε στις διεθνείς μας υποχρεώσεις ως σοβαρή χώρα. Η κυβέρνησή μας, υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και κυρίως μέσα από τις θυσίες του ελληνικού λαού, κατάφερε να αντιμετωπίσει τα ελλείμματα, να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας, να πετύχει την ανάταξη των δημόσιων οικονομικών και να θέσει νέες και υγιείς βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη. Μετά από έξι χρόνια ύφεσης η χώρα μας πέρασε σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Η ανεργία άρχισε επιτέλους να μειώνεται. Επιπλέον για δεύτερη χρονιά επιτύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα.

By