Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

ΔΕΣΦΑ: Πιέσεις Κομισιόν για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση

Πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ ασκεί η Κομισιόν, με τον Επίτροπο Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε να τονίζει ότι πρέπει να τηρηθούν οι μνημονιακές υποχρεώσεις.

«Η Κομισιόν συνεχίζει να θεωρεί ότι το 66% του ΔΕΣΦΑ πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί στις καλύτερες δυνατές συνθήκες», υπογράμμισε από την Αθήνα ο αρμόδιος Επίτροπος. Οπως είπε ο επίτροπος, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι ανεξάρτητοι διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Εν τω μεταξύ, σύμφρωνα με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κεντρικός ρόλος της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, αναγνωρίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ευρωπαίο επίτροπο Ενέργειας και Δράσης για το Κλίμα, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επιπλέον, συζητήθηκε η εκμετάλλευση και ανάπτυξη των πλεονεκτημάτων της χώρας, με προεξάρχουσα τη στρατηγική γεωγραφική θέση της, με επενδύσεις και ανάπτυξη των ενεργειακών υποδομών.

Σε αυτήν την κατεύθυνση εκφράστηκε η στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε επενδυτικά σχέδια της κυβέρνησης και στην αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων.

(Visited 1 times, 1 visits today)