Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Δεσμεύσεις Τσίπρα για αλλαγή της ΠΝΠ σύντομα

Συνάντηση του πρωθυπουργού με την ΕΝΠΕ

tsiprasooo

Αναφορά στο μεταναστευτικό έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος του περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντας ότι είναι από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την Ευρώπη και δυστυχώς βαραίνει, όπως είπε, τις χώρες υποδοχής, περισσότερο από τις άλλες.

Σημείωσε δε, ότι στο νότιο Αιγαίο και στον Έβρο υπάρχουν μειωμένες ροές και ότι η έγνοια της ΕΕ είναι περισσότερο στη νότιο Μεσόγειο, στην πλευρά της Λιβύης και από τη δική μας πλευρά ζήτησε να πέσει το βάρος και στο ανατολικό Αιγαίο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πολιτικά πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει σε αλλαγή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα Περιφερειών και Δήμων.

«Είχαμε μια ουσιαστική, πραγματική και χρίσιμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Πήραμε την πολιτική διαβεβαίωση ότι το μέτρο αυτό είναι έκτακτο και προσωρινό και συνεπώς θα αλλάξει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με τροπολογία» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός.

«Από τη στιγμή που είναι έκτακτο αλλάζουν και οι αποφάσεις μας» συμπλήρωσε ο κ. Αγοραστός καθώς το Δ.Σ. της ΕΝΠΕ θα προχωρήσει αργότερα σε έκτακτη συνεδρίαση.

Από τη στιγμή που μας μίλησε καθαρά, ό,τι εργαλείο χρειάζεται η χώρα για να λήξει η διαπραγμάτευση θα το δώσουμε, συμπλήρωσε ο κ. Αγοραστός.

Αυτό που δεν θέλουμε είναι να υπάρξει μια ολοκληρωτική πολιτική πρακτική στη χώρα πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και συμπλήρωσε ότι με τον πρωθυπουργό συμφωνήθηκε να υπάρξουν έκτακτες συναντήσεις.

Στις 3 μετά το μεσημέρι την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσει αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για το θέμα της δέσμευσης των αποθεματικών.

Μετά το πέρας της συνάντησης των δύο πλευρών η ΕΝΠΕ προγραμματίζει έκτακτη σύσκεψη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By