Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Deutsche Bank σε Ελλάδα: Κάντε το όπως η Φλόριντα

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Deutsche Bank συστήνει στην Ελλάδα να ακολουθήσει το αναπτυξιακό μοντέλο της Φλόριντα των ΗΠΑ.

achleitner 01Σε συνέντευξή του σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Bank Paul Achleitner αναφέρθηκε στο μοντέλο ανάπτυξης που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα και πρότεινε τοπαράδειγμα της Φλόριντα των ΗΠΑ:

«Πριν από 30, 40 χρόνια (η Φλόριντα) ήταν ένας απέραντος βάλτος. Υπέροχος μεν αλλά αναπτυξιακά δευτερεύων. Κάποια στιγμή ήρθαν άνθρωποι από τις Βόρειες Πολιτείες των ΗΠΑ και έκαναν την Φλόριντα τόπο διαμονής μετά τη σύνταξή τους. Μετά ήρθαν τα παιδιά τους και είπαν: ‘Αν είχε δουλειές εδώ, θα ερχόμασταν κι εμείς’. Μετά ήρθαν τα εγγόνια τους και είπαν: ‘Αν υπήρχε Πανεπιστήμιο εδώ, θα ερχόμασταν εδώ για τις σπουδές μας’. Μετά έγινε πόλος έλξης πολλών ανθρώπων. Σήμερα η Φλόριντα είναι μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες Πολιτείες των ΗΠΑ με ισχυρότατο τομέα υψηλής τεχνολογίας, έγινε κάτι πολύ περισσότερο από παράδεισος για συνταξιούχους».

Δεν είναι η πρώτη φορά που κατατίθεται πρόταση για ανάπτυξη του μοντέλου της παραθεριστικής κατοικίας για τους συνταξιούχους της Ευρώπης, αυτό που προτείνει όμως ο Achleitner είναι αρκετά πιο ενδιαφέρον, μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση με συνδυασμό διεθνούς επιπέδου Ανώτατης Παιδείας και ανάπτυξη κοιτίδων υψηλής τεχνολογίας.

*Το κείμενο αναδημοσιεύεται από το yanniskoutsomitis.wordpress.com, προσωπικό blog του Γιάννη Κουτσομύτη / @YanniKouts

By