Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Deutsche Bank: Η Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους στην παγκόσμια οικονομία

«Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών μπορεί να καταρρεύσουν» αναφέρει η γερμανική τράπεζα.

deutschebank

«Οι πιθανότητες να υπάρξει νέο ατύχημα σε ό,τι αφορά την Ελλάδα είναι σημαντικές. Την προειδοποίηση αυτή απευθύνει προς όλους η Deutsche Bank σε αναφορά της με τίτλο τίτλο «Global Economic Perspectives – Will exit or Grexit vol give the Fed pause?».

Σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα η Ελλάδα απειλεί την παγκόσμια οικονομία και μπορεί μέσα στο 2015 να προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους.

Ο βασικός κίνδυνος που συνδέεται με την Ελλάδα είναι ο προφανής: Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της μπορεί να καταρρεύσουν.

Μπορεί στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου να υπήρξε συμφωνία για την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας, ωστόσο, κατά τη Deutsche Bank, η συμφωνία αυτή είναι μόλις το πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο της Deutsche Bank, αυτή η μακρά διαπραγματευτική διαδικασία θα έχει θετική έκβαση. Η Ελλάδα θα καταλήξει σε συμβιβασμό με τους δανειστές και θα διασφαλίσει την παραμονή της στην Ευρωζώνη. Οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν μήνες.

Η Ελλάδα, στο χρονικό αυτό διάστημα, θα πρέπει να:

– ολοκληρώσει το υφιστάμενο πρόγραμμα

– προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα

– εγκρίνει το νέο πρόγραμμα η ελληνική βουλή

By