Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Deutsche Bank: Στο 80% η πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα

Η Deutsche Bank στρέφει τώρα την προσοχή της στις επόμενες δύο κρίσιμες ψηφοφορίες

Deutsche-Bank1

Σε νέα έκθεσή της, η Deutsche Bank σχολιάζει ότι «το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν πολύ χαμηλό, καθώς μόλις πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές αποφάσισαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα», τονίζοντας, παράλληλα, πως οι ημέρες μέχρι την τρίτη ψηφοφορία θα χαρακτηριστούν από αυξημένη αντιπαράθεση μεταξύ κομμάτων και βουλευτών.

Η Deutsche Bank στρέφει τώρα την προσοχή της στις επόμενες δύο κρίσιμες ψηφοφορίες για την προεδρική εκλογή, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 23 Δεκεμβρίου και στις 29 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

Εάν κατά την τρίτη ψηφοφορία, η ελληνική βουλή δεν κατορθώσει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές στα τέλη Ιανουαρίου.

Όπως προειδοποιεί η επενδυτική τράπεζα, οι επόμενες ημέρες, μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου που θα διεξαχθεί η τρίτη ψηφοφορία, θα χαρακτηριστούν από αυξημένη αντιπαράθεση μεταξύ κομμάτων και βουλευτών.

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια των τελευταίων ημερών για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή ειδικού σκοπού, η Deutsche Bank δεν δίνει μεγάλες πιθανότητες. Προειδοποιεί δε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη και ρευστή και, όιπως σχολιάζουν οι αναλυτές της, «οι πιθανότητες για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα ανέρχονται στο 80%».

By