Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Deutsche Bank: Συγχώνευση έως τα μέσα του 2019 με την Commerzbank η ύστατη λύση

Ολοένα και πιο ρεαλιστική λύση μοιάζει πλέον η συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της Γερμανίας, της Deutsche Bank και της Commerzbank.

Πρόκειται για έναν τραπεζικό «γάμο», ο οποίος όχι μόνο συζητείται εδώ και μήνες, αλλά και εάν υλοποιηθεί, αναμένεται να ταράξει τα νερά του ευρωπαϊκού τραπεζικού γίγνεσθαι.

«Κορυφαία στελέχη της Deutsche Bank αρχίζουν να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο της συγχώνευσης με την Commerzbank, ίσως και μέχρι τα μέσα του τρέχοντος έτους, εάν εξαντληθούν όλες οι άλλες επιλογές», αποκαλύπτει το Bloomberg.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα στελέχη της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας ανησυχούν πως η συγχώνευση μπορεί να καταστεί η μοναδική επιλογή, εάν δεν υπάρξει βελτίωση στα οικονομικά μεγέθη της Deutsche Bank στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

Να σημειωθεί εδώ ότι τον τραπεζικό «γάμο» της Deutsche Bank και της Commerzbank προωθεί, εδώ και μήνες, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

Μεταξύ των πολλών σεναρίων που συζητούνται, εξετάζεται η αγορά του πλειοψηφικού μεριδίου της Deutsche Bank από το γερμανικό Δημόσιο για πέντε χρόνια, προτού γίνει η συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων. Εναλλακτικά, θα μπορούσε η Deutsche Bank να αντλήσει κεφάλαια από τους βιομηχανικούς κολοσσούς της χώρας για να αγοράσει την Commerzbank. Μια τρίτη πρόταση που έπεσε στο τραπέζι είναι να συστηθεί μια εταιρεία συμμετοχών η οποία θα κατέχει μερίδιο και στις δύο τράπεζες.

By