Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Deutsche Bank: Υπό έρευνα 70 στελέχη για σκάνδαλο με επιστροφές φόρων

Οι Γερμανοί εισαγγελείς ερευνούν κατά πόσο στελέχη στη Deutsche Bank εκμεταλλεύτηκαν νομικό παραθυράκι το οποίο επέτρεπε σε δύο διαφορετικά πρόσωπα να εμφανίζονται ως δικαιούχοι των ίδιων μετοχών, το οποίο τους επέτρεπε να αξιώνουν επιστροφές φόρου.

Οι γερμανικές αρχές έχουν επεκτείνει την έρευνα για το σκάνδαλο με τις επιστροφές φόρων (cum-ex), με περίπου 70 νυν και πρώην στελέχη της Deutsche Bank να αντιμετωπίζονται ως ύποπτοι, μετέδωσε την Πέμπτη η Sueddeutsche Zeitung.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Deutsche Bank επιβεβαίωσε σε ανακοίνωση της ότι βρίσκονται υπό έρευνα πρώην και νυν στελέχη, αλλά δεν αποκάλυψε ονόματα. Σημείωσε επίσης πως δεν εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Οι εισαγγελικές αρχές στη Γερμανία ερευνούν κατά πόσο στελέχη στη Deutsche Bank και άλλες τράπεζες εκμεταλλεύτηκαν νομικό παραθυράκι το οποίο επέτρεπε σε δύο διαφορετικά πρόσωπα να εμφανίζονται ως δικαιούχοι των ίδιων μετοχών, το οποίο τους επέτρεπε να αξιώνουν επιστροφές φόρου.

Συγκεκριμένα, οι αρχές ισχυρίζονται ότι διάφορες τράπεζες διαπραγματεύονταν με πολύ μεγάλη ταχύτητα μετοχές με δικαίωμα απονομής μερίσματος, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι πραγματικοί κάτοχοι των μετοχών και επιτρέποντας σε περισσότερα του ενός πρόσωπα να αξιώνουν την ίδια επιστροφή φόρου.

By