Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Deutsche Welle: Εντείνονται οι πιέσεις για να κλείσει η συμφωνία

Μέρκελ και Ολάντ αναμένεται να ασκήσουν έντονες πιέσεις στον Τσίπρα προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να υπάρξει επιτέλους συμφωνία μέχρι το τέλος Μαΐου

tsipras-merkel-summit

Στη Ρίγα της Λετονίας η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να ασκήσουν έντονες πιέσεις στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να υπάρξει επιτέλους συμφωνία μέχρι το τέλος Μαΐου.

Οι Γερμανοί αναλυτές, πάντως, είναι αρκετά επιφυλακτικοί και δεν αναμένουν να προκύψει κάτι θεαματικό από τη συνάντηση των τριών. Και αυτό επειδή δεν διαπιστώνεται ουσιαστική πρόοδος στις τεχνικές διαπραγματεύσεις, όπως είπαν προς τη Deutsche Welle και πηγές του γερμανικού υπ. Οικονομικών.

Τον πήχη των προσδοκιών ενόψει της τριμερούς Μέρκελ, Ολάντ και Τσίπρα έσπευσε να κατεβάσει και ο ίδιος ο γάλλος πρόεδρος, ο οποίος προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής δήλωσε ότι «Γερμανία και Γαλλία δεν θα λάβουν αποφάσεις για την ΕΕ». Στη Ρίγα δεν θα λάβουν χώρα διαπραγματεύσεις για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, αλλά θα γίνει απλώς μια συζήτηση σε φιλική βάση, πρόσθεσε ο Φρανσουά Ολάντ.

(Visited 1 times, 1 visits today)