Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Διαδηλώσεις στο Μιζούρι για την νέα δολοφονία αφροαμερικανού

Αντίδραση των κατοίκων της πολιτείας μετά την νέα δολοφονία αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό

ferguson

Νέες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Μιζούρι μετά την δολοφονία ενός 18χρονου αφροαμερικανού άντρας από λευκό αστυνομικό, που ξεσήκωσε και πάλι τους κατοίκους της περιοχής.

Μία ομάδα διαδηλωτών πραγματοποίησε πορεία σε αυτοκινητόδρομο 170 στην πόλη Μπέρκλεϊ, του Μιζούρι περίπου στις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας εμποδίζοντας την κυκλοφορία για περίπου 45 λεπτά.

Η διαδήλωση ακολούθησε μία ολονυχτία στο βενζινάδικο Mobil On The Run όπου σημειώθηκε η δολοφονία του 18χρονου, ο οποίος, σύμφωνα με τις δηλώσεις των αστυνομικών, τους απείλησε με όπλο.

Το κατάστημα αυτό βρίσκεται σε απόσταση λίγων λεπτών από το Φέργκιουσον όπου ένας λευκός αστυνομικός σκότωσε το 18χρονο Μάικλ Μπράουν τον Αύγουστο, πυροδοτώντας διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό.

Οι κινητοποιήσεις όπου συμμετείχαν 150 άνθρωποι ήταν στο μεγαλύτερο μέρος τους ειρηνικές κατά τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο σε μία περίπτωση οι αστυνομικοί απέτρεψαν την απόπειρα πλήθους ανθρώπων να εισβάλει σε ένα κατάστημα ειδών ομορφιάς.

Τουλάχιστον 2 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση, οι αρχές δεν έχουν δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By