Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

200.000 διαδηλωτές από 40 διαφορετικές χώρες κατά της Monsanto

Στην προγραμματισμένη διαμαρτυρία κατά της πολυεθνικής εταιρίας βιοτεχνολογίας Monsanto εκτιμάται συμμετοχή 200.000 διαδηλωτών παγκοσμίως.

monsanto 01Ακτιβιστές από όλο τον κόσμο, κυριολεκτικά, ετοιμάζονται για τη μαζική εκστρατεία κατά της πολυεθνικής εταιρίας βιοτεχνολογίας Monsanto με τη μορφή συλλαλητηρίων που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες δύο μέρες.

Το κίνημα «Πορεία ενάντια στη Monsanto» εκτιμά ότι περίπου 200.000 διαδηλωτές θα συμμετέχουν στην μαζική εκστρατεία που εκτείνεται σε κάθε ηπείρο και συγκεκριμένα σε 40 χώρες και τουλάχιστον 48 πολιτείες των ΗΠΑ.

Εξοργισμένοι από την έλλειψη δράσης από τις κυβερνήσεις σχετικά με το θέμα, ακτιβιστές σε εκατοντάδες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, του Σικάγου, του Μόντρεαλ, Βερολίνο, Παρίσι, τις Βρυξέλλες, τη Μόσχα και τη Μελβούρνη, οργανώνουν συντονισμένες διαμαρτυρίες κατά της Monsanto, με αίτημα  και θα απαιτήσει την απαγόρευση των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων.

Η διαμαρτυρία οργανώνεται ιντερνετικά κυρίως μέσω Facebook και Google Documents, όπου οι χρήστες μπορούν να βρουν μια λίστα με τα δρώμενα κατά της εταιρείας κοντά στην τοποθεσία τους έχει οριστεί για την 25η και την 26η Μαΐου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας Hugh Grant, παρά τη διεθνή κατακραυγή η Monsanto παραμένει στη πρώτη γραμμή των παγκόσμιων επιχειρήσεων και ποτέ δεν αποδείχθηκε η σχέση της εταιρίας με κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας.

«Η Monsanto παράγει από τα πλέον ασφαλή και υγιή προϊόντα παγκοσμίως. Η Ευρώπη που πλέον στήνει τον δικό της Οργανισμό Αξιολόγησης Τροφίμων έχει ξοδέψει 300 εκατομμύρια δολλάρια και κατέληξε στο συμπέρασμα πως αυτού του είδους η τεχνολογία οδηγεί σε ασφαλή δημιουργία προϊόντων. Η Γαλλία, επιμένει πως μια σειρά καλαμποκιού που στείλαμε ήταν παντελώς ακατάλληλη προς βρώση. Υπάρχει πάντα λοιπόν ένας πολιτικός αντίλογος, όμως εάν επικεντρωθούμε στην επιστήμη, θα δούμε πως η επιστήμη έχει ήδη καταλήξει γι΄αυτού του είδους τη τεχνολογία.» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Hugh Grant.

*Πληροφορίες από RT.com

(Visited 1 times, 1 visits today)
By