Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Διαφωνεί η ΔΗΜΑΡ με τις δηλώσεις Βουδούρη- Παραστατίδη

«Άλλο πολιτική διαφωνία, άλλο διαφορετικές πολιτικές απόψεις και άλλο πολιτικός καννιβαλισμός»

voudouris

Σαφείς και διακριτικές αποστάσεις από την κοινή δήλωση των κ.κ Βουδούρη και Παραστατίδη και τους υπαινιγμούς περί χρηματισμού όσων ανεξάρτητων βουλευτών ψήφισαν υπέρ της Προεδρικής εκλογής κράτησε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ ΧρήστοςΜαχαίρας μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ.

«Άλλο πολιτική διαφωνία, άλλο διαφορετικές πολιτικές απόψεις και άλλο πολιτικός καννιβαλισμός», είπε ο κ. Μαχαίρας.

Διέψευσε ακόμη πρωτοσέλιδο δημοσίευμα ότι τρεις βουλευτές θα προτείνουν τον κ. Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην τρίτη ψηφοφορία λέγοντας ότι έχει δηλώσει επανειλλημένα πως δεν ενδιαφέρεται.

Σχετικά με άλλο δημοσίευμα για συμφωνία σε κοινή εκλογική κάθοδο ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, στελέχη της ΔΗΜΑΡ υποστηρίζουν ότι τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί και η ΔΗΜΑΡ οτιδήποτε πράξει εκλογικά θα το πράξει από θέση πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας ως κόμμα.

Σε διευκρινιστική τους ανακοίνωση, οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές αναφέρουν, πάντως, ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις τους.

«Σε συνέχεια σχολίων και ερμηνειών που έγιναν σχετικά με δήλωσή μας για την αποκάλυψη προσπάθειας χρηματισμού του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη, διευκρινίζουμε ότι προφανώς, η δήλωση αυτή δεν στόχευε να απαξιώσει κανένα συνάδελφο βουλευτή και ακόμα περισσότερο δεν αποτελεί “κατηγορία” προς κανέναν. Εξάλλου εμείς αναφέρουμε στην προηγούμενη δήλωσή μας ότι: “Η σκιά αυτή (της απόπειρας του χρηματισμού) προφανώς έχει και μια άδικη πλευρά, εφόσον σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι η υπερψήφιση της κυβερνητικής πρότασης από μη κυβερνητικούς βουλευτές συναρτάται υποχρεωτικά με χρηματισμό”.

Είναι όμως σαφές και αδιαμφισβήτητο ότι οι αποκαλύψεις αυτές ρίχνουν μια βαριά σκιά στο παρόν πολιτικό σκηνικό. Αυτή η σκιά, κατά την άποψή μας, απομακρύνει ακόμα περισσότερο την προοπτική εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Δεν επιδιώκουμε την όξυνση του πολιτικού κλίματος αλλά αντιθέτως την αποκλιμάκωση αυτής της έντασης, που εντείνεται από την κινδυνολογία της Κυβέρνησης στην προοπτική των εθνικών εκλογών. Για τον λόγο αυτό επαναφέρουμε την πρότασή μας για συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για το πρόσωπο του επόμενου προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο θα ψηφίσει η επόμενη Βουλή».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By