Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Διαφωνία για το υπερ-ταμείο ιδιωτικοποιήσεων

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη με τους δανειστές

tsakalotos1

Με ένα μικρό διάλειμμα ενδιαμέσως συνεχίζεται η συνάντηση των υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη με τους επικεφαλής των δανειστών στο ξενοδοχείο Hilton όπου και θα ολοκληρωθεί η τελευταία «πράξη» του πρώτου γύρου των διαπραγματεύσεων.

Στις πρώτες δυόμιση ώρες του ραντεβού συζητήθηκε το θέμα του νέου Ταμείου αποκρατικοποιήσεων που έχει συμφωνηθεί με τους πιστωτές και στο οποίο σε βάθος χρόνου θα πρέπει να μεταφερθούν περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου ύψους 50 δις ευρώ.

Η κυβέρνηση αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία στο τελικό σχήμα του νέου ταμείου και επιδιώκει να έχει μορφή επενδυτικού fund και όχι απλού πωλητή, όπως το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι υπήρξε απόκλιση απόψεων. «Καταθέσαμε τις απόψεις μας τις οποίες θα εξετάσουν και θα επανέλθουν αλλά δεν μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι οι αποκλίσεις αυτές δεν μπορούν να ξεπεραστούν. Δεν βλέπω να υπάρχει τελικά κώλυμα» είπε και εξήγησε πως οι αποκλίσεις αφορούν την νομική υπόσταση του Ταμείου αλλά και τον τρόπο μετάβασης από το ΤΑΙΠΕΔ στο νέο φορέα.

Το θέμα θα τεθεί και στη νέα συνάντηση που θα έχουν αύριο οι κ. Τσακαλώτος- Σταθάκης με το κουαρτέτο.

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συζητήσεις προχωρούν καλύτερα απ΄ ότι υπολογιζόταν και η συμφωνία θα κλείσει στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί ώστε δεν θα χρειαστεί δάνειο-γέφυρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By