Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Διαφωνουν οι δάσκαλοι με την ΠΝΠ και ζητούν από τη κυβέρνηση την απόσυρσή της

Την απουσία διαλόγου και την υιοθέτηση αντισυγματικών πρακτικών από την κυβέρνηση καταγγέλλουν οι δάσκαλοι

doe-

Να αποσύρει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καλεί την κυβέρνηση η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος), με ανακοίνωσή της, και κάνει λόγο για «πλήρη απαξίωση κάθε έννοιας διαλόγου» αναφορικά με την απουσία διαβούλευσης πριν την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για την Εκπαίδευση.

«Είναι η δεύτερη φορά από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας που η νέα συγκυβέρνηση υιοθετεί την αντισυνταγματική διαδικασία των πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου της προηγούμενης συγκυβέρνησης που με πάθος, ως αντιπολίτευση, κατακεραύνωνε», αναφέρει στην ανακοίνωση η Ομοσπονδία.

Χαρακτηρίζει την πολιτική αυτή της κυβέρνησης «αντισυνταγματική» και «καταστροφική» και την κατηγορεί ότι «καταληστεύει […] τα χρήματα του ελληνικού λαού για την αποπληρωμή χρεών που δεν είναι δικά του», με αποτέλεσμα ένα «χρεοκοπημένο ελληνικό δημόσιο» και εξαντλημένα αποθεματικά «για τις κοινωνικές ανάγκες, τα νοσοκομεία, τα ήδη υποχρηματοδοτημένα σχολεία, και τα επιδόματα ανεργίας».

Ζητά δε από την κυβέρνηση «να πάψει να ακολουθεί επικίνδυνα μονοπάτια, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν τη χώρα σε οικονομική ασφυξία» και καλεί τους εκπαιδευτικούς να «επαγρυπνούν για αγώνες υπεράσπισης των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών».

Ακόμη, η ΔΟΕ σε έντονο τόνο αναφέρεται και στο νέο πολυνομοσχέδιο που αφορά τις αλλαγές στην εκπαίδευση, κάνοντας λόγο για «πλήρη απαξίωση κάθε έννοιας διαλόγου» και για «απαράδεκτη πρακτική» από μέρους της κυβέρνησης.

«[Η κυβέρνηση] έρχεται να ανεβάσει την ίδια κακοπαιγμένη παράσταση που τόσες φορές έχουμε παρακολουθήσει με άλλους πρωταγωνιστές. Εξοργίζει, όμως, με την απόλυτη μετάλλαξη που υπέστη μέσα σε τρεις μήνες, περνώντας από τις γραμμές των εκπαιδευτικών συλλαλητηρίων στην κυβερνητική ”αμνησία” και την αθέτηση των οραμάτων που ευαγγελιζόταν για την εκπαίδευση και συνέπιπταν με τις διεκδικήσεις και τις αγωνίες των εκπαιδευτικών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

(Visited 1 times, 1 visits today)