Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Διαφωνούν Οπτικοί – ΕΟΠΥΥ για τα γυαλιά οράσεως

Παρά τις ανακοινώσεις του υπ. Υγείας, οι ασφαλισμένοι πληρώνουν από την τσέπη τους τα γυαλιά.

Στον αέρα βρίσκονται μερικά εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, όσον αφορά την κάλυψη των γυαλιών οράσεως από το Ταμείο.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους Οπτικούς για τον τρόπο χορήγησης εδώ και μήνες, ενώ το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει ότι από 1η Οκτωβρίουοι ασφαλισμένοι θα παίρνουν γυαλιά χωρίς να πληρώνουν και οι οπτικοί θα λαμβάνουν τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο κλάδος των οπτικών όμως αρνείται να κάνει συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, αφού εκτιμά ότι θα πληρώνεται με καθυστέρηση από τον Οργανισμό και τα καταστήματα θα οδηγηθούν στο λουκέτο. Από την άλλη η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επιμένει ότι πρέπει να υπογράψουν συμβάσεις όλοι οι οπτικοί ώστε να μην προπληρώνουν τα γυαλιά οράσεως οι ασφαλισμένοι. Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε πρόσφατα ο Παύλος Πολάκης την ώρα που οι ασφαλισμένοι πληρώνουν ακόμη από την τσέπη τους: «Νέες οδηγίες δια χειρός Π. Πολάκη για όσους θέλουν να αγοράσουν γυαλιά οράσεως!»

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος επανήλθε με ανακοίνωσή του μέσω της οποίας καλεί τον κλάδο να κάνει συμβάσεις. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κρίνεται σκόπιμο και επιβεβλημένο να υπενθυμίσουμε τη δυνατότητα στους Οπτομέτρες της σύναψης συμβάσεων, οι οποίες θα διευκολύνουν τόσο τους ίδιους για την άμεση υποβολή των απαιτήσεών τους, όσο και τους δικαιούχους περίθαλψης από τον ΕΟΠΥΥ.

Είναι κατανοητό ότι, για να καταστεί ενεργή η διάταξη του ΕΚΠΥ που εντάσσει τα οπτικά, στα χορηγούμενα είδη από τον Οργανισμό, οι τρόποι παροχής τους όπως είναι νομοθετημένοι, υλοποιούνται είτε μέσω των «συμβάσεων» είτε των «βεβαιώσεων πληρωμής» που τέθηκε σε εφαρμογή την 1η/10/2018».

Μέχρι ωστόσο να τα βρουν οι οπτικοί με τον ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας οι ασφαλισμένοι για να μπορέσουν να εισπράξουν τα 100 ευρώ για τα γυαλιά οράσεως που τους αντιστοιχούν, θα πρέπει να πληρώνουν το σύνολο του τιμήματος και στη συνέχεια να πηγαίνουν στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ να διεκδικούν τα χρήματά τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By