Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Διαγραφή οφειλών από τα Ταμεία και έκπτωση έως 100% στις προσαυξήσεις

Από σήμερα οι αιτήσεις στα γραφεία του ΙΚΑ

ergasia-asfalistika-tamia

Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν περίπου 850.000 οφειλέτες, που θα μπουν μέχρι το τέλος Απρίλη στη νέα ρύθμιση, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους». Το σύνολο της κύριας οφειλής προς τα Ταμεία είναι περίπου 16 δισεκατομμύρια και μαζί με πρόσθετα τέλη φτάνει τα 22 δισεκατομμύρια, ωστόσο σε πρώτη φάση στόχος είναι να εισπραχθεί 1,46 δισεκατομμύριο μέχρι το τέλος του έτους.

ofeiles1

Οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση-στην οποία προβλέπονται έως και 100 δόσεις- καταγράφονται σε εγκύκλιο, που εκδόθηκε την Τρίτη. Η υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα στο ΙΚΑ (και από τις 8 Απριλίου θα γίνεται και ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στις 2 Απριλίου θα ξεκινήσει η διαδικασία σε ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.

ofeiles2

Με τη νέα ρύθμιση οι οφειλέτες μπορούν να καταβάλουν το σύνολο του ποσού με έκπτωση 100% επί των προσαυξήσεων και πρόσθετων τελών. Εναλλακτικά μπορούν να τακτοποιήσουν την οφειλή τους έως και σε 100 δόσεις, με το ποσοστό της έκπτωσης να κυμαίνεται από 50% έως 80%.

ΠΗΓΗ: Έθνος

By