Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Διακοπές ρεύματος σε Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη

Λόγω αφρικανικής σκόνης

pulones-dei--ilektriki-energeia-admie

Στην αφρικανική σκόνη αποδίδονται οι συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης που σημειώνονται από τις αρχές του μήνα στη Σαμοθράκη, στη νότια πλευρά της Αλεξανδρούπολης και σε κομμάτι της Ξάνθης.

Σε ανακοίνωση του δήμου Σαμοθράκης, τονίζεται ότι τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση είναι σοβαρότατα, με τις διακοπές ρεύματος να ξεπερνούν τις 19 ώρες, ενώ η τάση αυξομειώνεται συνεχώς, με συνέπεια την προβληματική λειτουργία οικοσκευών και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Σαμοθράκη τα σχολεία δεν λειτούργησαν τη Δευτέρα, λόγω αδυναμίας θέρμανσης των κτηρίων, ενώ με δυσκολίες λειτουργούν μέχρι σήμερα.

Όπως εξήγησε ο διευθυντής Μακεδονίας-Θράκης του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) Αναστάσιος Μιζαμίδης, η σκόνη επικάθεται στους μονωτήρες που βρίσκονται στους στύλους της ΔΕΗ και σε συνδυασμό με την υγρασία, μειώνεται η μονωτική τους ικανότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για πρόβλημα σπάνιο και δύσκολα αντιμετωπίσιμο και μπορεί να ξαναδημιουργηθεί, ακόμα και μετά την επέμβαση των συνεργείων, λόγω υγρασίας.

Ο κ. Μιζαμίδης τόνισε ότι έχουν ενισχυθεί τα συνεργεία, που εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, καθαρίζοντας τους μονωτήρες και πολλοί από αυτούς αντικαταστάθηκαν. Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης σχεδόν έχει αποκατασταθεί.

By