Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Διακοπές ρεύματος από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προαναγγέλλει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα (23 Απριλίου) ξεκινούν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργαζομένων στη ΔΕΗ, που αντιδρούν στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, δήλωσε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα διαρκέσουν μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, ενώ έριξε το “μπαλάκι” στην κυβέρνηση και τη διοίκηση της εταιρείας για τις όποια προβλήματα δημιουργηθούν.

“Εμείς θα απεργήσουμε. Τώρα το πού θα έχει πρόβλημα, είναι ένα θέμα που αφορά τους διαχειριστές της ενέργειας στη χώρα μας, την κυβέρνηση βεβαίως και το διαχειριστή συστήματος μεταφοράς. Είναι δική της η ευθύνη. Φαντάζομαι θα υπάρξουν κάποια προβλήματα εκ περιτροπής, κάποιες μικροδιακοπές πιστεύω εγώ, γιατί σε αυτή τη φάση που είμαστε δεν μπορεί να γίνει μεγάλη ζήτηση” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμίδης στο ΘΕΜΑ 104,6.

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ζητά ακύρωση του σχεδίου πώλησης, επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δημόσιο, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και προσλήψεις προσωπικού, ενώ κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση ότι άλλα έλεγε όταν ήταν στην αντιπολίτευση, οπότε και χαρακτήριζε έγκλημα την πώληση της ΔΕΗ.

“Πρόκειται για ένα κατάπτυστο νομοσχέδιο, το οποίο εάν τελικώς ψηφιστεί και ολοκληρωθεί η διαδικασία και αλλάξουν χέρια αυτές οι εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, το «μάρμαρο» προφανώς θα το πληρώσει ο καταναλωτής. Διότι, αυτό που θα απομείνει, θα συρρικνώσει περισσότερο τη ΔΕΗ και θα έχουμε βέβαιη αύξηση των τιμολογίων. Η κυβέρνηση έλεγε ότι δεν θα πουληθούν, αλλά ξαφνικά άλλαξε ρότα επικαλούμενη κάποιες αποφάσεις οι οποίες δεν ισχύουν. Όμως, όταν είναι μια χώρα σε ένα ιδιότυπο καθεστώς κατοχής, πολλά μπορούν να της επιβάλλουν” είπε χαρακτηριστικά ο κ.Γιώργος Αδαμίδης στην εκπομπή “Εντός ΘΕΜΑτος” με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ υποστήριξε ότι αν τελικά αλλάξει χέρια η ΔΕΗ, οι εργαζόμενοί της θα χάσουν περιουσία 11,9 δισ. ευρώ. “Η ΔΕΗ από την ίδρυσή της μέχρι και πριν μερικά χρόνια κρατούσε τα λεφτά που πλήρωναν οι εργαζόμενοι για τις ασφαλιστικές τους εισφορές και τα έκανε επενδύσεις, αντί να κάνει δανεισμό. Αν την πουλήσουν, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα χάσουμε αυτά τα χρήματα, τα οποία με βάση μελέτη που έχει κάνει η ίδια η κυβέρνηση, το 2011 ανέρχονταν σε 11,9 δισ. ευρώ” κατέληξε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ.

By